Відтепер українці можуть їхати в Росію тільки за закордонними паспортами

Відтепер українці можуть їхати в Росію тільки за закордонними паспортами
Фото ілюстративне

З 1 березня перетинати кордон з Російською Федерацією українці можуть лише за наявності закордонного паспорта.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, пише РБК-Україна.

Повідомляється, що зміни викликані постановою Кабінету Міністрів «Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією» від 18 грудня 2019 № 1056.

«З 1 березня 2020 перетин державного кордону з Російською Федерацією буде здійснюватися лише за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонні паспорти)», – повідомили в Міністерстві.

Таким чином, українці, які будуть виїжджати за територію України в Росію, не зможуть цього зробити за внутрішнім паспортом.

Читати також: У Європу без візи. Куди українці можуть поїхати

Також у Міністерстві нагадали про заборону перетину кордону з РФ через непідконтрольні уряду України пункти пропуску на тимчасово окупованій території.

«Громадяни України, які таким чином в'їхали на підконтрольну уряду України територію і перебувати на ній станом на 01.03.2020 року, не зможуть потрапити назад до місця свого постійного проживання через пункти пропуску через державний кордон України без паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонні паспорти) або через існуючі контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування з ТОТ без відповідного дозволу для перетину лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей», – йдеться в повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Консультант роботодавця - нова послуга від Волинського центру зайнятості
Наступна новина «Тих, хто казав, що ідея марна, я не слухала». Як Майя Москвич відкрила стрілецький клуб у Луцьку
Останні новини
Схожі новини