Відзначили 367-му річницю битви під Берестечком. ФОТО

Відзначили 367-му річницю битви під Берестечком. ФОТО

На території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у селі Пляшева Радивилівського району Рівненської області відзначили 367-му річницю битви Берестечком.

Урочисті заходи відбулися 10 червня, повідомляє ВолиньUA.

У Свято-Георгіївському соборі відбудбулось патріарше богослужіння та вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України.

Службу очолив святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні 18 архієреїв та духовенства Київського патріархату з усієї України.

Після богослужіння, присутні вирушили урочистою ходою для покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької.

Довідково:

Битва під Берестечком відбулася у червні 1651 року. Це буда одна із найважливіших сторінок в історії Визвольної боротьби Богдана Хмельницького.

У великомасштабній сутичці взяли участь війська гетьмана і кримського хана з однієї сторони та потужна польська армія з іншого боку. Через ряд причин козаки у Берестецькій битві зазнали поразки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» затримали шахрая, який був у розшуку
Наступна новина На Волині чиновницю-хабарницю покарали штрафом
Останні новини
Схожі новини