«Війну» закопав у саду. На Рівненщині у селянина знайшли один з найбільших схронів зброї

«Війну» закопав у саду. На Рівненщині у селянина знайшли один з найбільших схронів зброї

Вдома у жителя Острозького району Рівненщини знайшли величезний склад боєприпасів – більше 300 різного типу гранат, а також 6 ящиків з набоями. Арсенал був закопаний у землі на глибині півтора метра. 

Цей арсенал – один з найбільших в Україні, каже  керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук.

Склад на обійсті 45-річного селянина знайшли у вівторок, 11 червня, йдеться у повідомленні UA.Рівне. У поліції припускають, що гранати і набої потрапили сюди із зони бойових дій ще 3-4 роки тому.

«У селі Сіянці поблизу будинку у садку на глибині півтора метри був закопаний схрон боєприпасів: 109 корпусів гранати РГД-5, 39 — корпусів гранати Ф1, 126 запалів до гранат типу УЗРГМ-2, 28 – підствольних гранат ВОГ-25, 6 – протитанкових гранат РПГ-7М, 29 – реактивних протитанкових гранат РПГ-22, 6 – реактивних протитанкових гранат РПГ-26, 5 ящиків набоїв калібру 7,63 і один – калібру 9,00», – розповів Антон Крук.

Походження боєприпасів наразі встановлюється і більше обставин повідомлять згодом. 

Усе вилучене, згідно з процедурою, скеровуватиметься для проведення експертизи.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України поліцейські встановлюють походження боєприпасів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Заступник начальника поліції області Сергій Волков уточнив, що зброя, наймовірніше, потрапила на Рівненщину із зони бойових дій ще 3-4 роки тому.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська компанія продає сівалки Massey Ferguson
Наступна новина Луцький ресторан претендує на перемогу у національній премії «Сіль»
Останні новини
Схожі новини