Вийшла книга спогадів військових священників. Видання презентують у Луцьку

Вийшла книга спогадів військових священників. Видання презентують у Луцьку
Капелани під час презентації книги у Києві

У Луцьку презентують книжку «Капелани. На службі Богу і Україні», до якої увійшли спогади капеланів, у тому числі двох капеланів із Волині.

Захід відбудеться 12 грудня у Волинському обласному краєзнавчому музеї (вул.Шопена, 20). Початок – о 17-й годині, повідомила представниця Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

У видання увійшли спогади 13 капеланів ПЦУ, трьох військових священників УГКЦ, трьох капеланів-протестантів, двох представників РКЦ, одного служителя Мусульманської релігійної громади «Милість» і одного – Житомирської єврейської месіанської общини. Серед оповідачів є дві жінки-капеланки. 

Із волинян героями книжки стали священники ПЦУ о. Михайло Бучак (с. Княгининок) і о. Олег Дядюсь (ігумен Макарій) (с.Жидичин).

Читати також: «Мене часом так і називають Макарій Волноваський», – луцький священик зі Сходу. ІНТЕРВ’Ю

Четверо героїв книги – Юрій Казміренко, Іван Ісайович, Василь Хіміч, Павло Гончарук  – є лауреатами міжнародної відзнаки імені отця Омеляна Ковча, видатного українського гуманіста, військового капелана, Священномученика Української греко-католицької церкви, пам’яті якого і присвячено це видання.

«Переднім словом до книги стала стаття, що народилася у результаті розмови з головою Синодального управління військового духовенства Православної церкви України Митрополитом Іоаном. У ній окреслено особливості роботи з підготовки священників до служіння у війську під час війни та створення мережі військових капеланів у Православній церкві України, представників якої в українському війську від 2014 року і дотепер налічується найбільше», – розповіла Леся Бондарук.

За її словами, спогади військових капеланів були записані з травня 2018-го до червня 2019 року в межах проекту Українського інституту національної пам’яті «Усна історія АТО».

Загалом у проекті взяли участь 35 військових капеланів, кожен з яких розповів власну історію служіння у цій війні.

Укладачі книги – співробітниці Українського інституту національної пам’яті Тетяна Ковтунович і Тетяна Привалко.

У презентації візьмуть участь волинські капелани, а також укладач книжки Тетяна Ковтунович, координаторка усноісторичних проектів Українського інституту національної пам’яті.

Капелани на презентації у Києві

Укладачка книжки Тетяна Ковтунович


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Темне пиво та м’ясні закуски: формула ідеального понеділка від «Карабаса Барабаса»
Наступна новина Росії на чотири роки заборонили участь в олімпіадах і чемпіонатах світу
Останні новини
Схожі новини