Військові хочуть бачити розуміння тих тяжких умов, в яких ведуться бойові дії, - Бутусов

Військові хочуть бачити розуміння тих тяжких умов, в яких ведуться бойові дії, - Бутусов

Головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов, який чимало часу провів на передовій, зазначає, що українські воїни хочуть бачити більше реалізму в новинах та розуміння суспільством тих тяжких умов, в яких ведуться бойові дії.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українські Правді».

«Людей на фронті дуже часто трошки дивує, коли інформаційний простір переповнений такими життєрадісними, життєстверджуючими наративами й новинами, що десь у нас вже все добре, все стабілізовано, мирне життя. Тому що тут цього не відчувають. Йде дуже жорстока боротьба.

Ми не можемо в новинах оголосити і 5% того, що відбувається насправді, того, що стосується самого ходу бойових дій. Але на всьому фронті йде дуже жорстока боротьба з дуже потужним противником, який докладає усіх зусиль, щоб знищити наші боєздатні з'єднання, деморалізувати наше суспільство і примусити суспільство до капітуляції», – зазначає він.

«Звичайно, армія, люди на війні, у нас же народна армія, сотні тисяч людей, всі хочуть бачити більше реалізму в новинах і розуміння суспільством, керівництвом того тяжкого становища, тих тяжких умов, в яких ведуться бойові дії. Такий реалізм, я думаю, потрібен нам усім.  Це не як деякі у нас, пов'язані з владою спікери казали – війна буде до червня чи війна закінчиться. Ніяких передумов, що вона закінчиться, наразі немає. 

Нам потрібно реалістично підходити до того, що ця війна, якщо ми не докладемо усіх зусиль, вона йде на роки, вона дуже тривала, дуже жорстока, і в ній ще нічого не визначено, нашу перемогу ще треба здобути. Вона не прийде сама по собі», – додав Юрій Бутусов. 

До слова, 24 травня Бутусову видали вказівку щодо заборони йому відвідувати військові частини на передовій. Це сталося після того, як нардепка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла звинуватила його у публікації «тонни інформації щодо наших військових». 

Читайте також: Польща готова стати одним з гарантів безпеки для України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода на Волині у перші дні літа
Наступна новина У Луцьку замінять більш як 300 метрів магістрального трубопроводу
Останні новини
Схожі новини