Військовозобов’язані дані оновили: що далі

Військовозобов’язані дані оновили: що далі

Військовозобов’язані, які оновили свої дані до 16 липня і досі не проходили військово-лікарську комісію, повинні її пройти. Тим, хто вчасно не оновив дані, за порушення військового обліку виписують штрафи, що сягають від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

Як розповіла пресофіцерка Волинського ОТЦК та СП Уляна Кравчук, представники ТЦК уже видають військовозобов’язаним повістки на проходження ВЛК, повідомляє ВСН.

«Оскільки строк дії довідки з висновком щодо придатності до військової служби під час мобілізації та/або воєнного стану становить один рік, то особи, які не проходили медичний огляд чи в яких закінчився строк дії рішення про придатність до військової служби, направляються на військово-лікарську комісію», – пояснила Уляна Кравчук.

Пресофіцерка додала, що не проходитимуть ВЛК лише ті, хто заброньований або ж має право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації та на період воєнного стану.

«Чоловіки, в яких при перевірці документів представники ТЦК з’ясовують, що дані не оновлені, несуть адміністративну відповідальність згідно ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафи за порушення військового обліку сягають від 17 тис. до 25,5 тис. грн для громадян, а від 34 тис. до 59,5 грн – для посадових і юридичних осіб», – нагадала суми Уляна Кравчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Неправда, що всіх мобілізованих відправляють у штурмовики, – Міноборони

За словами пресофіцерки, всі військовозобов’язані громадяни України повинні повідомляти ТЦК про зміну своїх особистих даних: чи то народження дітей, чи зміна прізвища, чи одруження або ж розлучення, отримання чергової освіти тощо й надавати підтверджуючі документи до ТЦК та СП протягом семи днів після таких змін.

На питання, скільки штрафів виписали військовозобов’язаним, які не оновили дані з 18 травня до 16 липня у ТЦК, ЦНАПі чи у застосунку Резерв+, у Волинському ОТЦК та СП не змогли відповісти, аргументуючи, що це закрита інформація. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські сапери повернулися з Донеччини: за півтора місяця знищили понад 130 боєприпасів
Наступна новина На Світязі гроші для ЗСУ збирають… «янголи». ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні