Викрили ділків, які переправляли через кордон військовозобов’язаних чоловіків

Викрили ділків, які переправляли через кордон військовозобов’язаних чоловіків

Членів злочинного угруповання, яке спеціалізувалось на переправленні через кордон чоловіків призовного віку, затримали у Закарпатській області.  

Про це повідомили на сайті Державної прикордонної служби України. 

Офіцерам оперативно-розшукового відділу «Ділове» вдалось встановити організатора та двох його поплічників. Усі вони жителі Рахівщини. Своїх «клієнтів» ділки намагались переправляти через українсько-румунську ділянку кордону. Зловмисників викрили, під час спроби переправити до Румунії п’ятьох осіб – трьох закарпатців, сум’янин та львів’янина. 

Правоохоронці задокументували факт отримання переправниками неправомірної грошової винагороди у розмірі 15 тисяч доларів США. Усі троє були затримані в порядку ст.208 КПК.

Крім того, впродовж минулих вихідних, оперативники Мукачівського прикордонного загону викрили та, у взаємодії зі співробітниками інших правоохоронних органів, ліквідували ще два канали, які діяли  у Хустському та Тячівському районах.

Зокрема міжвідомчою групою співробітників оперативно-розшукового відділу «Тячів», співробітників Тячівського райвідділу поліції ГУНП України в Закарпатській області за процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ, в ході контролю за вчиненням злочину, в селі Крива після передачі коштів у розмірі 2 тисяч доларів США затримали трьох фігурантів, які планували переправити через кордон одного жителя Закарпаття.

Ще одного організатора та двох його поплічників, які діяли в межах Хустського району, правоохоронці викрили після отримання ними неправомірної грошової винагороди у розмірі 7 тисяч доларів США від жителя Вінниччини, якого ті планували переправити в Румунію.

У разі доведення вини учасників злочинних угруповань, їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від на строк від семи до дев’яти років.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк попрощався із загиблим Героєм Дмитром Ємельяновим
Наступна новина До бійців на передову приїздили гості
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні