Викрили корупційну схему в ДСНС. Посадовці з Волині теж причетні

Викрили корупційну схему в ДСНС. Посадовці з Волині теж причетні

Служба безпеки України викрила масштабну корупційну схему в Державній службі з надзвичайних ситуацій, пов'язану з вимаганням хабарів від підприємців за погодження дозвільної документації. До схеми причетні посадовці багатьох областей, зокрема й Волинської.

Про це пише «Українська правда», посилаючись на СБУ.

«Учасниками злочинної схеми є посадовці ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов, які залучили до участі приватних осіб», – повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.  

Читайте також: На Волині адвокат брав хабар за сприяння в перевезенні чоловіків за кордон

За даними слідства, зловмисники організували схему отримання прибутків від підприємців за погодження дозвільних документів із питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд. Для цього вони «співпрацювали» з фізичною-особою підприємцем.

Службовці ДСНС вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабарі за швидке підписання та реєстрацію технічної документації для ведення підприємницької діяльності. Підпис і печатка на дозвільному документі коштувала залежно від площі об’єкту.

Правоохоронці провели понад 50 обшуків по всій Україні.

Читайте також: На Волині керівниця підприємства допомагала чоловікам виїхати за кордон

Наразі повідомили про підозру шістьом особам: підприємцю – у наданні неправомірної вигоди службовій особі. Службовій особі ЦА ДСНС України і чотирьом службовим особам територіальних підрозділів ДСНС України –  в одержанні неправомірної вигоди. Вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу.

Водночас СБУ каже, що викрито десятки посадовців ДСНС, які брали хабарі за фіктивне погодження дозвільних документів.

Щомісячні «прибутки» зловмисників від організованої ними злочинної схеми, за даними спецслужби, становили понад 10 млн грн. Досудове слідство триває.

Читати також: Лучанина, який «продавав» посаду міністра за 200 тисяч доларів, відправили за ґрати


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зіткнулися автівки
Наступна новина Волинські рятувальники дістали з колодязя собаку
Останні новини
Схожі новини