Вимкнення аналогового телебачення: думки волинських експертів. ВІДЕО

Вимкнення аналогового телебачення: думки волинських експертів. ВІДЕО

Вже з 1 вересня в Україні повністю відімкнуть аналогове телебачення. На цифрове мовлення повинні перейти абсолютно всі.

Однак, чи готові до такого кардинального кроку споживачі, та хто ризикує залишитись взагалі без улюблених каналів? Актуальну тему сьогодення висвітлили у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового. З 31 липня в Києві та Кіровоградській області припинило мовлення аналогове телебачення, а з 31 серпня його вимкнуть на всій території України.

Безсумнівно, найбільш не готові до таких змін люди, котрі мешкають у сільській місцевості. Для них – це неабияка морока, та ще й чималі витрати.

Не секрет, що й не за горами чергові вибори. Тож можна припустити, що з відключенням аналогового телебачення люди навіть не матимуть змоги співставити потенційних кандидатів і визначитись із власним лідером, аби проголосувати. Поспішним та не обдуманим таке відключення вважають представники політичних сил.

Керівник Волинської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Кравценюк запевняє, таким чином влада прагне позбавити людей важливої інформації.

Та в незалежності від того, хочуть цього люди чи ні, процес сумнозвісного  реформування вже запущений, і тут, на думку голови центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайла Находа, опиратися марно.

Тож відмовлятись чи протестувати проти відключення аналогового телебачення вже пізно. Кожному, хто ще не перейшов на цифру, залишається лише якнайшвидше вирішити це питання у власній домівці.

А з іншого боку, можливо, владці зовсім невипадково відключають аналогове телебачення саме перед виборами.

Відомо, що найбільше покриття у цьому форматі мають «Інтер» та «1+1», відтак, це рішення може обмежити трибуну для кандидатів-фаворитів саме цих мовників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському монастирі навчали фотомистецтву
Наступна новина У 30 роках минулого століття в Луцьку проектували будинки з душами і терасами на дахах
Останні новини
Схожі новини