Вином можна лікувати депресію? Американські вчені відповідають ствердно

Вином можна лікувати депресію? Американські вчені відповідають ствердно

Традиційно алкоголь сприймають як речовину, що викликає депресію, однак тепер американські дослідники стверджують – вино може полегшити розлади ментального здоров’я.

Науковці з Медичного центру Гори Сінай у Нью-Йорку переконують, що вино можна використовувати для терапії проти депресії, йдеться на The Daily Mail.

Аби підтвердити свою гіпотезу, дослідники давали лабораторним пацюкам віком 12 тижнів поліфеноли, речовини, що містяться у кісточках винограду.

Тваринам також давали транс-ресвераторол, який виробляють деякі рослини для боротьби із грибковими інфекціями. Ці речовини додавали до води, яку п’ють миші.

Піддослідним пацюкам навмисно створювали стресове середовище, коли в їхні клітки клали агресивних пацюків і тримали там по 10 хвилин щодня протягом 10 днів.

Потім агресивних гризунів перекладали в окремі клітки.

Піддослідних щурів дослідники також підвішували за хвіст та змушували плавати.

З усіх щурів, яких штучно піддавали стресовим факторам, а потім "підживлювали" речовинами з кісточок винограду, 70% показували покращення соціальної взаємодії.

На думку науковців, це свідчить про ефективність у боротьбі з депресією, оскільки у контрольній групі пацюків позитивні тенденції показували тільки 40%.

Керівник дослідження Джуліо Марія Пасінетті розповів, що результати дослідження можуть стати в нагоді під час лікування депресії у людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що рік прийдешній нам готує: технологічні тренди 2018
Наступна новина Курс гривні на міжбанку продовжує підвищуватися
Останні новини
Схожі новини