Випускник волинської семінарії стане єпископом

Випускник волинської семінарії стане єпископом
Фото: pomisna.info

Під час чергового засідання Священного синоду прийняли рішення висвятити архімандрита Антонія (Фірлея) на єпископа Бориспільського, вікарія Київської єпархії. Він є випускником волинської семінарії. 

Про це повідомила Волинська єпархія ПЦУ з посиланням на сайт pomisna.info.

Архімандрит Антоній (у миру Роман Фірлей) народився 1978 р. в с. Лоєва Надвірнянського району Івано-Франківської обл. В 1995 р. вступив на навчання до тоді ще Волинської духовної семінарії, яку закінчив у 1999 році.

Фото зі сторінки у Facebook Волинської єпархії ПЦУ

У 1998 році в ковельському храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці прийняв сан диякона через митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука), а пізніше цього ж року в кафедральному соборі Святої Трійці, що в Луцьку, – пресвітера.

Служив у Кіровоградській, Житомирській, Полтавській єпархіях. У 2012 році став працівником Синодального управління у справах молоді Київського патріархату, насельником Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря у столиці.

Читати також: «За ухилення та розкол»: луцькому священнику через перехід до ПЦУ заборонили служіння


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Спочатку перемога, а тоді – «Бандерштат». Розмова з організаторами фестивалю
Наступна новина Волинські спортсмени вибороли п'ять медалей на міжнародних змаганнях зі спортивної ходьби
Останні новини
Схожі новини