У санаторії на Волині людей об’єднала вишиванка. ФОТО

У санаторії на Волині людей об’єднала вишиванка. ФОТО

Єдність з українськими традиціями та віру в перемогу продемонстрували у санаторії «Лісова пісня» на Волині. День вишиванки тут відзначають щороку, долучаючись до традиційних флешмобів «Прийди на роботу у вишиванці». 

Про це сьогодні, 30 травня, повідомляють на сторінці газети «Новий погляд+» у Facebook.

Цього року до працівників волинської здравниці долучилися й переселенці, які мешкають там, та пацієнти.

Ініціаторка заходу Ірина Сироватка, працівниця відділення культури санаторію та переселенка з Києва, зуміла організувати мешканців закладу, які до Дня вишиванки разом намалювали на пірсі «вишивану» доріжку у традиційних українських орнаментах і кольорах. 

«Спочатку намалювали на папері схему «вишитої» доріжки, потім – «перенесли» її на місток», – додають у дописі. 

Розмальовувати доріжку білими, червоними та чорними фарбами приходили щодня не тільки відпочивальники, вимушені переселенці зі сходу, півдня, півночі та центру України, а й медсестри та лікарі здравниці. 

«Хоч на декілька хвилин, але наші медики, попри завантаженість, неодмінно знаходили час, щоб зафарбувати хоч десяток-другий хрестиків-квадратиків», – кажуть у «Лісовій пісні». 

Координувала втілення своєї ідеї Ірина Сироватка, котра подбала і про фарбу з пензлями, і про організацію роботи. 

«Знайти зразок орнаменту було нескладно. Трохи важче – створити ескіз, з цим допомогла місцева мешканка Марійка Нестерук, вона професійна дизайнерка. Також була потреба у великій кількості фарби, що, як розумієте, недешево. Просити на це кошти в адміністрації санаторію ми не сміли, бо розуміємо, скільки вартує наше перебування тут», – розповідає Ірина.

Але і з такої ситуації вихід знайшли, організовуючи для людей, котрі перебували в санаторії, екскурсії Шацьким краєм. Платили за цікаву міні-подорож хто скільки міг. На ці кошти придбали фарбу та пензлі, а протягом тижня у вільний час всі малювали.

В День вишиванки на озерному містку зібрались ті, хто виявили бажання долучитись до яскравого флешмобу. 

«У санаторії кажуть, що далеко не всі тоді змогли одягнути вишиванку, адже покидали свої домівки поспіхом під обстрілами. Та для тих, хто попри все хотів бути у вишитому вбранні, домовилися про співпрацю з місцевим магазином. Для цього треба було в крамниці лише сказати кодові слова: «Доброго вечора, ми – з «Лісової пісні». І за суттєвою знижкою можна було придбати вишиванку на будь-який смак», – йдеться в повідомленні. 

Із селища Оріхове Запорізької області приїхала на Шацькі озера Тетяна Бурлаченко разом із мамою, тікаючи від обстрілів окупантів. Це свято, зізнається, як ковток свіжого повітря, можливість підтримати наш народ, військових.

«Дуже гарна ідея та хороша організація. Дівчата старалися, фарбували, аби ми могли відволіктися хоча б на декілька хвилин від того лиха, яке маємо в Україні. Розумію, що це мало допоможе боротьбі, але для душі такі заходи вкрай необхідні», – говорить жінка. 

«Свято вишиванки у «Лісовій пісні» вдалося на славу. У нашому закладі зараз проживають люди чи не з усіх куточків України. І ми сьогодні всі разом продемонстрували і єдність, і свою національну приналежність, і данину нашим традиціям. Дуже хочу, щоб так само разом ми вже під час оксамитового сезону, святкуючи перемогу, пройшлися цим рушником єднання», – додала очільниця санаторію Руслана Дибель.

Читайте також: Вишивальниця із Звірова копіює давні орнаменти з вишиванок, яким кілька століть


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині дорожники розчищають узбіччя від борщівника. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку попрощалися з військовим Сергієм Сафроновим, який загинув за Україну
Останні новини
Схожі новини