«Студентів ми любимо!» У Луцьку роботодавці влаштували «полювання» в університеті. ФОТО

«Студентів ми любимо!» У Луцьку роботодавці влаштували «полювання» в університеті. ФОТО

Стереотип про «вічно голодних» студентів, яких забезпечують батьки – то вже минуле. Серед сучасних студентів дедалі більше не просто талановитих і працьовитих, а й амбітних і наполегливих. І пошуки роботи для таких – важлива справа мало не з першого курсу.

В успіху таких пошуків зацікавлені і виші (а тому практикують «вільне відвідування»), і  працедавці (а тому часто згодні відпускати юних співробітників на сесії зі збереженням зарплати).

А ще потенційні працедавці періодично навідуються у вузи. Так, 29 листопада в Луцькому національному технічному університеті зібралися майже два десятки топових роботодавців Волині. Серед них: заводи «Кромберг енд  Шуберт» та «Модерн Експо», мережі супермаркетів «Сільпо» та «Салют», а ще – «Забіяка», «Волиньгаз», «Приватбанк» та багато інших. 

Прийшли, аби познайомити студентів з перспективами.

«Нам цікава молодь, нам цікаві студенти! Ми хочемо показати сильні сторони компанії, які можуть їх зацікавити. Студенти - це аудиторія амбітна, кожен вірить у свої сили. А нам такі якості імпонують», - розповіла заступниця начальника відділу з управління персоналом підприємства «Кромберг енд Шуберт» Наталія Лисакевич.

Наталія Лисакевич

Університет – «за!»

В університеті, який і є організатором заходу, кажуть: проводити схожі виставки вакансій вони люблять. Це, розповіла керівниця практики ЛНТУ Ольга Худицька, допомагає налагодити співпрацю між вузом та підприємствами-партнерами, куди студенти та випускники йдуть працювати.

«Студенти можуть працювати у вільний від навчання час або брати «вільне відвідування». Ми таке практикуємо. 5 днів на тиждень студент ходить на роботу,  а по суботах здає усі практичні завдання викладачам.

Поєднати роботу і навчання? Запросто!

Роботодавці, які приїхали в ЛНТУ, розповіли, що створюють студентам максимально комфортні умови.

«Студентів ми дуже любимо і дуже радіємо, коли до нас приходить молодь. Ми відпускаємо їх на навчання  – як того і вимагає закон. Вони використовують своє право оплачуваної відпустки на сесію. Також у нас є можливість поєднувати навчання і роботу у зв’язку з позмінним графіком роботи. Студент після нічної зміни, трошки відпочивши, інколи й на пари встигає. Або вранці, побувши на парах, на другу зміну чи нічну зміну йде. Якщо він молодий, має сили та бажання працювати – то чому ні?» - пояснила Наталія Лисакевич.

На підприємстві кажуть: практикують навіть тимчасове працевлаштування студентів – на час літніх канікул. Хоча й зізнаються, що часто такий «тимчасовий» підробіток переростає у постійну роботу.  

До слова, перспективи тут теж обіцяють хороші: пропрацювавши комплектувальником проводів півроку, працівник може стати майстром, у підпорядкування якого  – до 80 людей.

«Треба встигати!»

Придивитись до роботодавців і розпитати їх про вакансії прийшли десятки студентів «політеху». Одні зізналися, що заглянули «подивитися, що тут пропонують», інші ще напередодні вивчили перелік учаників – і прибули цілеспрямовано, з наміром дізнатися максимально багато про умови працевлаштування. Дехто на місці заповнював анкети.

Виставка вакансій в ЛНТУ

«Світ сьогодні диктує жорсткі умови. Треба встигати! Звичайно, хочеться ще погуляти, у нас – молодих – багато сьогодні спокус. Але особисто я для себе вирішила: спочатку знайду роботу, забезпечу собі певний фінансовий фундамент. А тоді і для отримування здоволення від життя зявиться більше можливостей» – розповіла студентка Наталія, яка завітала на виставку. 

Дівчину зацікавив стенд компанії «Кроберг енд Шуберт».

«Знаю, що праця там – не з простих. Але і можливості росту є, і вингорода й умови – достойні, європейські» – поділилася Наталія.      

«Наступного року у нас буде новий проект, що передбачає 1400 робочих місць. Тож ми вже зараз активно шукаємо потенційних працівників – каже представниця «Кромберг енд Шуберт» Наталія Лисакевич. – Усім охочим ми проводимо екскурсію підприємством. Ті, кого зацікавила робота - проходять співбесіду. Потім на них чекає навчання. Звичайно, оплачуване. Воно триває три тижні. Ми готові брати людей взагалі без досвіду. Ми навчаємо «з нуля».

Щодо працевлаштування телефонувати : (0332) 78-53-02, 050-434-94-00   

Виставка вакансій

В університеті запевняють: такі виставки вакансій – неабияк корисні. Саме на них студенти можуть детально ознайомитися з переліком вакансій, які пропонують популярні роботодавці, а також підібрати найбільш підходящий для себе варіант. Щоразу на такі заходи орагінзатори запрошують не лише вже відомих партнерів, але й «новачків» на ринку працедавців.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На кордоні з Угорщиною - звалище покинутих «євроблях». ФОТО
Наступна новина У Ківерцівському районі визначили найкращих вчителів року
Останні новини
Схожі новини