Виявляється, що від безсоння можуть врятувати важкі ковдри

Виявляється, що від безсоння можуть врятувати важкі ковдри

Важка ковдра поліпшує якість сну при безсонні.

Таке дослідження проводили вчені Массачусетського університету, пише The Daily Mail.

У експерименті взяли участь 32 людини.

63% з них повідомили, що під час використання важких ковдр вони відчули зниження тривожності. 78% зазначили, що така ковдра є заспокійливим.

Аналогічний експеримент також проводили шведські дослідники у 2015 році.

Вони пояснюють, що важкі ковдри забезпечують відчуття, наче людина знаходиться у "коконі", а це зменшує фізичне збудження і допомагає заснути.

З неврологічної точки зору стимуляція тиску знижує рівень кортизолу та збільшує рівень серотоніну та мелатоніну. Більше того, це знижує частоту серцевих скорочень та артеріального тиску.

Кортизол – це гормон, який виділяється під час стресових ситуацій. Високий рівень кортизола призводить до безсоння, тривоги та депресії.

Водночас серотонін допомагає регулювати цикли циклу сну. Цей гормон зазвичай називають "щасливою хімією", оскільки його пов'язанують із добробутом і щастям.

Мелатонін є гормоном, який захищає нас від стресів і передчасного старіння, від простудних і навіть онкологічних захворювань.

Коли учасники шведського дослідження вкривалися важкою ковдрою, вони мали більш спокійний нічний сон з меншою кількістю нічних рухів.

Цікаво, що важкі ковдри протягом десятиліть використовуються у терапії для дітей з порушеннями розвитку та для заспокоєння стривожених тварин.

А професійний терапевт Тіна Шампань зі штату Массачусетс з 1999 року використовує важкі ковдри у терапії для дорослих з психічними розладами. Вона впевнена, що їх використання допомагає пацієнтам заспокоїтись.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День імунітету. Як зберегти його на високому рівні. ВІДЕО
Наступна новина Скільки насправді туристів відвідує Луцький замок. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини