Волинською вчителькою, яка втретє стала переможницею радіодиктанту, пишається все село

Волинською вчителькою, яка втретє стала переможницею радіодиктанту, пишається все село

Вчителька із села Комарове Ковельського району Галина Шура другий рік поспіль серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності. До цього педагогиня на відмінно написала диктант у 2017-му році.

Волинянка цього року увійшла в п'ятірку українців, які написали диктант з однією помилкою. З перемогою жінку вітали усією школою, розповідає Суспільне. 

Своєю учителькою і її здобутками пишається однофамілець Галини Серапіонівни, учень Іван Шура."Я був вражений і того, і цього року", – розповів школяр.

За словами директорки школи Валентини Осійчук, переможницею радіодиктанту пишається увесь колектив та батьки учнів.

Галина Шура каже: текст авторства Ірини Цілик "Твій дім" про втрачені українцями через війну оселі, її вразив: "Цей текст щемливий і коли писала, то наверталися сльози. Перший раз я почула слово креденс...у нас на Волині просто говорять "сервант" чи "буфет".

Єдина помилка, якої припустилася вчителька, – пунктуаційна. Попри це, каже жінка, не засмутилася, адже помилки – це досвід і стимул вдосконалюватися.

Село Комарове, де живе Галина Шура, неподалік кордону з білоруссю. Коли почалася повномасштабна війна, жінка з сім'єю вирішила не виїздити. Каже: бореться на освітньому фронті. Учнів навчає любити рідну мову і йти до мети.

"Я вчу учнів, що ви своїми оцінками вбиваєте ворогів. Ми вчимося і будемо доводити ворогу, що ми розумний і миролюбивий народ", – додає педагогиня.

Торік, каже Галина Шура, єдина в Україні написала диктант бездоганно, а 2017-го зробила в тексті одну помилку. Говорить: радіодиктанти писатиме й надалі, а секрет грамотності у тому, що багато читає.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян попередили про погіршення погодних умов
Наступна новина Залишилась дружина і маленька донька: біля Бахмута загинув 27-річний волинянин
Останні новини
Схожі новини