Михаїл розповів, нащо в єпархії ПЦУ картина Почаївської лаври

Михаїл розповів, нащо в єпархії ПЦУ картина Почаївської лаври

Хол канцелярії  Волинської єпархії  прикрашають зображення храмів Волині. Серед них – Свято-Успенська Почаївська лавра, яка зараз належить УПЦ Московського патріархату.

Керуючий єпархією, митрополит Луцький і Волинський Михаїл в інтерв’ю «Першому» розповів, чому він вирішив, що картина Почаївської лаври має висіти напроти дверей його приймальні у канцелярії.

Нагадаємо, Митрополит Михаїл (Тимофій Зінкевич) народився у селі Лосятин на Тернопільщині, що недалеко від Почаївської лаври. Святиня розташована на його малій батьківщині.

За словами владики, він хотів у холі зібрати зображення всіх святинь Великої Волині, які для нього чимось знаменні.

«Це не є хол, де мусять бути зображені лише ті культові споруди, які належали Київському патріархатові чи сьогодні належать Православній церкві України. Це всі релігійні споруди, які знаходяться на території Великої Волині. Сьогодні Почаївська лавра – це Тернопільська область, а раніше то була територія Волині чи в означенні Волинсько-Галицького князівства, чи в означенні Литовського періоду – немає різниці, це все одно територія певного етносприйняття культури, віри, традицій, обрядів. Тому я відображав там ті пам’ятки, до яких люди сьогодні максимально тягнуться: хто для молитви, хто для екскурсії, хто похвалитися, що живе поряд. Багато значень, але це – Волинь. Почаївська лавра – одна з таких пам’яток», - каже митрополит.

Також нещодавно у соцмережах опублікували фото, як один із найвпливовіших архієреїв ПЦУ  і в недавньому минулому кандидат на пост предстоятелі цієї церкви владика Михаїл був на службі в Почаєві. На що він відповів, що ходить туди не до монахів, а в храм, а духовна святиня «належить українському народові».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині згоріло 50 тонн соломи
Наступна новина У Луцьку просять відремонтувати вулицю, на яку не може заїхати спецтехніка
Останні новини
Схожі новини