Власник зброї, з якої вбили підлітка, отримав два роки в'язниці

Власник зброї, з якої вбили підлітка, отримав два роки в'язниці

Суд засудив до двох років позбавлення волі власника зброї, з якої його син випадково застрелив знайомого.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 2 квітня, пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, мешканець села Охнівка Володимир-Волинського району 2002 року народження, студент одного з навчальних закладів району, під час необережного поводження із мисливською рушницею «ІЖ-17», яка, як з'ясували правоохоронці, не була зареєстрованою, випадково здійснив постріл у голову охнівчанину, учневі місцевої школи 2001 року народження. Хлопець помер на місці.

Як вдалося встановити суду, власником незареєстрованої мисливської гладкоствольної рушниці марки «ІЖ-17» та 4 мисливських патронів калібру 16 мм є батько хлопця, який застрелив свого однолітка. Зберігалася зброя поза межами металевого сейфу, а саме в приміщенні літньої кухні, розташованої на території домоволодіння по вулиці Луговій, 12 в селі Охнівка Володимир-Волинського району.

Зокрема, 14 січня 2018 року неповнолітній син власника зброї безперешкодно взяв зазначену мисливську рушницю, яка була заряджена 1 патроном, та під час поводження з нею в момент виходу на вулицю з приміщення зазначеної літньої кухні, при невстановлених на даний час достовірно обставинах, котрі досліджуються в межах іншого кримінального провадження, здійснив постріл в напрямку неповнолітнього хлопця, в результаті чого останній, згідно висновку судово-медичної експертизи, отримав тілесні ушкодження у вигляді проникаючого вогнепального дробового поранення обличчя, з пошкодженням кісток лицевого черепа, м’яких тканин шиї, кісток основи лівої половини потиличної кістки з забоєм головного мозку, що спричинили його смерть.

Згідно висновку судової балістичної експертизи, надана для дослідження рушниця є вогнепальною зброєю.

Власник рушниці повністю визнав свою вину у недбалому зберіганні зброї та щиро розкаювався у вчиненому.

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки.

Фото ілюстративне

Джерело: Волинські новини


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині
Наступна новина Графік відключення світла в Луцьку на 11 квітня
Останні новини
Схожі новини