Власник луцької івент-агенції розповів, який корпоратив влаштовував за чверть мільйона доларів

Власник луцької івент-агенції розповів, який корпоратив влаштовував за чверть мільйона доларів

Івент-агенція «Tikhonov сoncert and event agency» працює у західній та центральній Україні вже сім років.

За цей час вона організувала вже більше 200 різноманітних подій. 

Шоумен Євгеній Тихонов розповів «Першому», як до нього «прийшла» ідея створення агенції, про найдорожчих артистів, їхній райдер та корпоратив за 250 000 $.

– Чому ви вирішили цим займатися?

– Все дуже просто. Я поїхав у Київ, там закохався, повернувся в Луцьк, звільнився з роботи, зібрав речі й знову до Києва. Там шукав собі роботу, почав працювати з друзями в команді Скрипки.

Зрозумів, що то моє, бо ця робота реально дуже подобалась. Набрався трохи досвіду, але коли почалася війна, концерти перестали бути цікавими, нас почали звільняти.  Я знову приїхав у Луцьк, працював у нічних клубах, а потім мене забирали й в інші заклади.

Прийшовши у Show Basilic, я запропонував робити концерти, у нас все почало виходити. 

Потім я зрозумів, що мені мало «місця», тому й зробив таку агенцію. Паралельно співпрацював з АдреналінСіті, потім мене запросили в ПортСіті, для яких я теж робив концерти. І так сталося, що вже не було місць, де б я в Луцьку не працював. 

– Які артисти є найдорожчими?

– Топовіші та іноземні. Люди вважають, що такі міста, як Львів, Івано-Франківськ та Луцьк – найбільш націоналістичні, тому в них можуть бути проблеми, що пов’язані зі зривами концертів. Через це багато хто не приїжджає сюди.

А найдорожчі з тих, кого ми запрошували до Луцька, – це НеАнгели, Ляпіс-98, Олег Скрипка, Сергій Притула, Ірина Білик. Але ми так багато всього робимо, що я інколи й забуваю, тому міг назвати не всіх.

Утім, зізнаюся, зараз всі артисти є дорогими, дешевих немає, хіба ті, які тільки починають.

– Що вони найбільше вимагають?

– Кожен артист хоче, щоб його побутовий райдер був виконаний на 100%, але не завжди можна відшукати саме те, що він хоче. Якщо не можемо знайти потрібних речей чи продуктів, то придумуємо заміну для них, замовляємо зі Львова, Києва або ж інших міст.

Немає таких питань, яких не можна було б вирішити.

Серед стандартних речей, які просять зірки, дзеркало у повний ріст, вішаки, смачна їжа та прожиття у найкращому готелі або номері, адже кожен артист любить себе.

– Хто з артистів є найвибагливішим?

– ​​​​​​​Всі, хто коштує більше 5 000$, вибагливі. Лише ті, хто тільки починає, готові їсти бізнес-ланчі та виступати на слабшому звуці. Але чим більша «зірка», тим більше проблем.

– ​​​​​​​Як ви домовляєтеся про виступи з артистами?

– ​​​​​​​Дуже просто. Є артист. Він тобі подобається, ти стежиш за його творчістю, а в якийсь момент розумієш, що хочеш його привезти в своє місто. Буває, що просто цікава його ціна, і якщо вона підходить, то думаєш: «А чому б і ні?»

Як правило, це телефонний дзвінок до менеджера, дізнаєшся, скільки коштує артист, яка тривалість програми, скільки людей на виїзді. Від цього залежить харчування, проживання та все інше. Після того, коли є всі дані, можна формувати ціну. Потім тільки треба домовитися з артистом та людями, які нададуть приміщення для концерту, про дату.

Останнім часом звертаю увагу на таку тенденцію, що люди ходять або на найкраще, або не ходять взагалі ні на що. А все тому, що багато всього відбувається, от і люди стали розбалувані.

– ​​​​​​​Які фестивалі вам вдалося організувати?

– ​​​​​​​П’ять фестивалів «Країна мрій», дві зимові «Країни мрій», чотири «Рок Січі» у Києві і «Країна мрій» у Львові, всі фестивалі Олега Скрипки – це все робили ми командою.

– ​​​​​​​До яких масштабних заходів ви долучаєтеся?

– ​​​​​​​Організовуємо все, крім весіль та днів народжень. Але ми займаємось букінгом – це бронювання будь-якого артиста будь-звідки. Тобто всі питання щодо «зірки» ми беремо на себе. 

А загалом: це й відкриття спортивних стадіонів, Дні селищ, Дні районів, Дні міст, спортивні змагання, відкриття ТРЦ й РЦ і багато іншого.

– ​​​​​​​Хто з луцьких артистів є найпопулярнішим?

– ​​​​​​​Сергій Скулинець готовий завжди співпрацювати, і, думаю, він один з найуспішніших артистів у Луцьку, бо його й на «Шлягер року» в Києві запрошували, і премії він отримує. Є люди, які кажуть: «Ой, він виступив на «Шлягері» і що?»  Але тебе ж туди не запросили, тому «ой не ой», але два роки поспіль не пропонували б виступати, якщо це був би якийсь невдалий виконавець.

– ​​​​​​​Кого найбільше чекають лучани?

– ​​​​​​ «Monatikа», «Время и Стекло», але ми їх привеземо. У нас вже є дата. А ще чекають Олю Полякову та Dr. Albanа.

– ​​​​​​​Які найцікавіші корпоративи ви організовували?

– ​​​​​​​Цікаво організовувати корпоративи, які можна назвати корпоративами. Не якогось «місцевого розливу», де виступає одна зірка, а ті, на яких є де «розігнатися».

Для однієї великої фірми ми робили корпоратив на відкритому повітрі десь на 12 зірок.

– ​​​​​​​За сім років вашої роботи були такі артисти, яких ви хотіли б запросити, але все ніяк не вдавалось їх «впіймати»?

– ​​​​​​​Ні, якщо хочемо сконтактувати, то можемо це зі всіма зробити. Насправді дуже хочемо привезти «Ленінград», от з ними точно нам не вдалося сконтактувати, а також Макса Коржа. Ми вже говорили, але поки ще не знаємо, в якому форматі провести концерт.

– ​​​​​​​Який концерт найбільше запам’ятався і чим?

– ​​​​​​​Ірини Білик. У день концерту прийшов якийсь чоловік і почав кричати, що він приведе 45 людей, які нікого не пускатимуть, закидуватимуть приміщення помідорами, підірвуть його, людей будуть бити кийками.

Ми забили у всі «дзвони», обдзвонили поліцію, СБУ, всіх-всіх. У театрі було 29 працівників поліції, 3 наряди саперів, оперативні працівники СБУ з бойовою зброєю.

Ми чекали, але ніхто так і не прийшов.

– ​​​​​​​Який найдорожчий захід вам доводилось організовувати?

– ​​​​​​​Це був корпоратив у Києві, який робили ми та ще одна агенція. Там виступали такі виконавці як Мадонна та Тімберлейк. Це було дуже дорого. Загалом корпоратив коштував десь 250 000 $.

– ​​​​​​​Івент-агенція – це для вас більш робота чи стиль життя?

– ​​​​​​​Це вже стиль життя, я засинаю з думками про неї і просинаюсь теж. Це як маленька дитина, яку ми зараз ростимо, вкладаємо в неї багато інвестицій, створюємо робочі місця, відкриваємо перспективи.

Щоправда зараз планую взятися ще за один проект. Тому буду вже менше часу приділяти агентству, але в мене є гідна заміна, тому буду спокійний. Це буде мій бізнес, просто ще один напрямок, який буду розвивати.

Текст: Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

ПЕРЕДРУК ЗАБОРОНЕНИЙ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська екс-журналістка поділилася зворушливим відео з весілля
Наступна новина Повідомили, хто на Волині претендує на премію за заслуги в науці
Останні новини
Схожі новини