Водій з Волині отримав нагороду від президента

Водій з Волині отримав нагороду від президента

Останні пів року Юрій Зань з села Гірка Полонка допомагає українським військовим і перевозить людей, які тікають від обстрілів. Усе це чоловік робить за кермом шкільного автобуса.

Історію водія-волонтера розповідає Суспільне.

Водій розповів, що продовжує працювати на перемогу України та займається улюбленою роботою – розвозить учнів з різних сіл на навчання у школу.

Юрій Зань – водій із більш як 40-річним стажем. Про волонтерство та допомогу військовим розповідає неохоче. Говорить: дирекція Гіркополонківського ліцею давала йому завдання, пов'язані з волонтерством, тож усі прохання радо виконував.

Юрій Зань

Нагороду за свою працю та волонтерство, яку отримав влітку від президента України – орден «За заслуги» III ступеня – коментує стримано. Каже, що за людину говорять її вчинки.

«Відвозив людей, як була необхідність – привозив. Хочу подякувати за нагороду президентові. Ця нагорода велика та цінна. Що я можу сказати? Слава Україні! Все це – для перемоги, щоб була вільна Україна і щоби швидше закінчилася війна», – говорить волинянин.

Зараз Юрій Зань розвозить учнів із різних сіл на навчання у школу. Возить школярів сільської школи чоловік уже сьомий рік. Каже, що робота з дітьми – це велика відповідальність.

«За дітьми потрібен великий нагляд. Дуже треба помаленьку з дітьми їхати, акуратно, бо це велика відповідальність. Робимо два рейси, в тому році – п'ять», – розповів водій.

У дорозі до школи в автобусі супроводжує дітей вихователька Антоніна Бєлова. Говорить, із Юрієм працювати просто.

«У нього самовіддача до праці. Він і за дітьми дивиться, як і я, бо я дітей перевожу через дорогу, а в нас інтенсивний дуже рух. Тоді він дивиться за порядком в автобусі», – каже працівниця школи.

Антоніна Бєлова

Орден, котрим нагородили Юрія Заня, є цілком заслуженим,  розповіла заступниця директора Гіркополонківського ліцею Ольга Пухта. Додає, що Юрій Зань відповідальний працівник, не боязкий, тож коли потрібно було відвезти військових на схід, зібрався та поїхав без зайвих вагань.

Довідково: Орден «За заслуги» III ступеня – українська державна нагорода для відзначення громадян України за заслуги в різноманітних сферах суспільної діяльності: економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній.

Читайте також: Волонтери з «Ангару» провели виховну годину для школярів луцької гімназії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині затримали злодія з наркотиками
Наступна новина Серед звільнених учора захисників є волинянин
Останні новини
Схожі новини