«Волинь моя» від митрополита. Волинські священники заспівали на Софійській площі в Києві. Відео

«Волинь моя» від митрополита. Волинські священники заспівали на Софійській площі в Києві. Відео
Волинське духовенство ПЦУ на Софійській площі в Києві. Фото пресслужби єпархії

22 серпня волинське духовенсьво ПЦУ взяло участь у богослужінні за участі Предстоятеля Вселенського Патріархату Варфоломія, предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній та єпископату Православної церкви України.

Разом молились митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, інше духовенство нашої єпархії та чисельні віряни.

Після богослужіння на Софіївській площі духовенство єпархії разом із митрополитом заспівали гімн нашого краю «Волинь моя». Потім панотці відвідали монастир Феодора Тирона, в церкві якого знаходиться родинна усипальниця волинських князів. Побували й на могилі Лесі Українки на Байковому кладовищі. 

Предстоятель Всесенського Патріархату Варфоломій прибув в Україну 20 серпня.

Нагадаємо, у червні митрополит Луцький і Волинський Михаїл разом із п’ятдесятьма прочанами побував у Туреччині з нагоди дня тезоіменитства Вселенського Патріарха Варфоломія. Поїздка відбулася на запрошення Варфоломія та з благословіння Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

До речі, владика Михаїл під час об’днавчого собору був одним з основних претендентів на пост предстоятеля Православної церкви України. Однак на вимогу патріарха Фларета зняв свою кандидатуру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від удару водія викинуло з автомобіля. На Волині сталася смертельна ДТП
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили 692 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні