«Я пробачив митрополиту Михаїлу», – Епіфаній

«Я пробачив митрополиту Михаїлу», – Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній каже, що у нього з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом «загалом добрі стосунки».

Про своє ставлення до владики Михаїла Епіфаній розповів в інтерв'ю виданню «Лівий берег».

 «Загалом, в нас добрі стосунки. Ми спілкуємося. Наприклад, владика їздив на Афон і брав у мене, як у Предстоятеля, благословення на те, щоб відвідати цю давню християнську святиню, яка є особливим місцем для кожного православного ієрарха», - розповів Епіфаній.

«Ми працюємо як предстоятель та архієрей, який керує своєю єпархією, розбудовує її. Розбудовує духовну освіту, оскільки на Волині, в Луцьку, є православна Богословська академія», - додав він.

Журналістка уточнила: «Тобто слова про те, що «Епіфаній – то не надовго», а сам він ще «побореться за пост предстоятеля», ви митрополиту Михаїлу пробачили?

Епіфаній відповів:

«Звичайно. В мене взагалі ні на кого немає образи. Вибори мають властивість роз’єднувати, збурюють емоції, але вони пройшли».

Що саме говорив Михаїл

Нагадаємо, митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час об’днавчого собору був одним з основних претендентів на пост предстоятеля Православної церкви України. Однак на вимогу патріарха Фларета зняв свою кандидатуру.

А потім, під час прес-конференції у Луцьку Михаїл заявив: «Але від бажання стати предстоятелем я не відмовляюсь. У мене є свої бачення щодо того, якою повинна бути церква… Вибори можуть бути хоч завтра. Причин цьому декілька – смерть предстоятеля, відмова його від посади. Те, що він молодого віку – не гарантія того, що надовго залишиться на посаді»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 10 травня. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина «Інвестор» обирає найкраще, або 5 причин не боятись мансардних вікон
Останні новини
Схожі новини