Волинь на першому місці в Україні за приєднанням до ПЦУ. ОНЛАЙН-КАРТА

Волинь на першому місці в Україні за приєднанням до ПЦУ. ОНЛАЙН-КАРТА
Фото ілюстративне

На Волині до новоствореної Православної церкви України перейшли вже 65 парафій. Це найбільша кількість  в порівнянні з іншими регіонами України. 

Загалом в країні понад три сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли до ПЦУ, – повідомляє канал24 з посиланням на офіційні дані ПЦУ.

До новоствореної Православної церкви вже перейшли 2 кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї.

Також до складу ПЦУ увійшов 331 парафіяльний храм.

Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Волинській області, де про вихід з Московського патріархату оголосило вже 65 парафій

У Вінницькій області таких храмів 61, у Хмельницькій – 37, на Житомирщині – 31, на Рівненщині – 28, на Тернопільщині та Львівщині – по 17, на Черкащині – 16, а на Чернівеччині – 14.

До новоствореної церкви вже приєдналися 9 парафій у Київській області, по 7 в Харкіській і Закарпатській, а по 5 в Одеській та Чернігівській областях. Окрім того, УПЦ МП покинули по 3 громади на Івано-Франківщині, Дніпропетровщині та Харківщині, а по 2 на Полтавщині та у Києві.

До ПЦУ перейшли також по одній громаді у Запорізькій, Миколаївській, та Кіровоградській областях.

Окрім того, до Православної церкви України перейшла каплиця на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія готує атаки на п'ять волинських храмів, – СБУ
Наступна новина Як Жидичин переходив в ПЦУ. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини