Волинь не готова до послаблення карантину

Волинь не готова до послаблення карантину

На Волині виявляють забагато нових хворих на коронавірус – карантин поки не послаблюватимуть.

Про це під час брифінгу у понеділок, 22 червня, заявила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, за останню добу на Волині зараження коронавірусом підтвердили у 70 людей. Всього ж в області вже захворіло 1852 людини. З них 52 людини померло, 551 одужала.

За словами чиновниці, в області зайнято хворими на коронавірус 47,7% лікарняних ліжок при нормі 50%. Тестів роблять також більше від норми – 76,3 на 100 тисяч населення при нормі 24. Однак не дозволяє послаблювати карантин кількість нових хворих. Так, коефіцієнт виявлення нових випадків за останні 7 днів – 21,16 при рекомендованому не більше 11, динаміка зростання – 23,5 при нормі не більше 10.

«Навіть за змінених показників область не готова до наступного етапу послаблення карантину. Навпаки – є необхідність вводити додаткові карантинні обмеження», - сказала Тетяна Щербак.

Зокрема, карантин можуть посилити у Ратнівському районі, де за останню добу коронавірус знайшли у 29 людей. Як саме посилити карантин, вирішуватиме місцева влада.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині коронавірусом захворіли 20 людей, які разом молились
Наступна новина Колишня банкірка створила равликову ферму на Волині
Останні новини
Схожі новини