Волинь все ще не дотягує до другого етапу пом'якшення карантину, - Ляшко

Волинь все ще не дотягує до другого етапу пом'якшення карантину, - Ляшко
Фото ілюстративне

Волинська область не відповідають критеріям, необхідним для пом’якшення карантину. Окрім Волині, карантин поки не пом’якшують й у Донецькій, Луганській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій області та на Закарпатті. Станом на 26 травня, показник інцидентності на Волині дорівнює 16,49, а потрібно – менш як 12.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 26 травня, пише «Українська Правда».

«Сьогодні ми перерахували нові показники. По тестуваннях у нас не проходять Донецька область – у них 9 тестувань на 100 тисяч населення, Луганська область – у них також 9,03 на 100 тисяч населення, і Львівська область – у них майже 12, а саме 11,98 на 100 тисяч населення.

По показниках інцидентності, захворюваності за останні 7 днів, не відповідають показникам Волинська область, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області», – заявив Ляшко.

Критерії для дозволу на пом’якшення в областях: інцидентність COVID-19 менше 12-ти нових випадків на 100 тисяч населення, завантаженість лікарень хворими з коронавірусом не більше 50%, ПЛР-тестування та ІФА-тестування на рівні не менше 12-ти на 100 тисяч населення.

Ляшко повідомив також, що до ІФА-тестування будуть підключати інші лабораторії, щоб не було черг.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні відкривають автошколи, спортзали, басейни та відновлюють залізничне сполучення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Залізниця, автошколи, басейни: що працюватиме з 1 червня в Україні?
Наступна новина Розповіли, коли луцьким школярам видадуть табелі та свідоцтва
Останні новини
Схожі новини