«Волиньгаз» заплатить 850 тисяч гривень штрафу за донарахування у платіжках

«Волиньгаз» заплатить 850 тисяч гривень  штрафу за донарахування у платіжках
Фото ілюстративне

Суд відмовив ПАТ «Волиньгаз» у зупиненні дії рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо накладення штрафів на компанії на суму 850 тис. грн кожній.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Нагадаємо, НКРЕКП оштрафувала більше десяти облгазів за приведення обсягів газу до стандартних умов та донарахування у платіжках побутових споживачів. Варто зазначити, що в жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань у платіжках за газ склали 1–1,5 % від обсягу споживання, а вже в грудні-січні — близько 5-10%. Тож, аби споживачі не переплачували, НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Без черг і з мінімальною комісією: на Волині 100 тисяч людей платять за газ онлайн

Однак, рішення не виконувалися й облгази оштрафували. Волинська регіональна компанія не погодилися із санкціями нацрегулятора. Однак, суд таки зобов`язав ПАТ «Волиньгаз» сплатити штраф.

«Облгази не хочуть скасовувати незаконні донарахування всім споживачам, однак їм таки доведеться це зробити. Ми в першу чергу повинні дбати про людей та їх спроможність. Я висловлюю свою подяку судам за державницьку позицію та справедливе рішення», – зауважив  Савченко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як волинянам подати показники за газ? 6 найзручніших способів. ВІДЕО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині цьогоріч побудують 5 футбольних полів. ПЕРЕЛІК
Наступна новина На Волині від горе-батьків забрали двох дітей
Останні новини
Схожі новини