Волиньобленерго оштрафували на 85 тисяч за порушення графіків відключень світла

Волиньобленерго оштрафували на 85 тисяч за порушення графіків відключень світла

Нацкомісія з енергетики оштрафувала три обленерго за недотримання графіків відключення електроенергії. Мова про операторів енергопостачання у Чернівецькій, Вінницькій та Волинській областях.

Як повідомляє Захід. нет, рішення про штрафи комісія ухвалила на засіданні у вівторок, 17 січня. Сума штрафу для кожної компанії становить 85 тисяч гривень. Крім того, керівникам цих трьох обленерго виписали по 1,7 тис. грн штрафу.

У повідомленні пресслужби Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг зазначається, що під час перевірок обленерго фахівці виявили недотримання графіків відключення електроенергії та порушення ліцензійних умов:

«Чернівціобленерго», «Вінницяобленерго» та «Волиньобленерего» розподіляли відключення нерівномірно, «без дотримання принципу соціальної справедливості». Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні сайти.

Нацкомісія винесла рішення накласти на цы три обленерего санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн та зобов’язала надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Крім того, кожного керівника цих трьох обленерго оштрафують на 1,7 тис. грн. Нацкомісія з енергетики наголосила, що усі обленерго та їх керівники «не повинні допускати дискримінацію між користувачами і мають надавати споживачам достовірну та своєчасну інформацію про графіки аварійних відключень».

Нагадаємо, у грудні 2022-го та січні 2023 року Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявляла про проведення перевірок у 12 обленерго через недотримання графіків відключень світла.

У повідомленні НКРЕКП зазначалося, що скарги надходили на несправедливі відключення: «споживачі вказують, що оператори системи розподілу відключають певні об’єкти постійно та на тривалий час, а певні об’єкти відключають на значно менш тривалий час або взагалі не відключають».

Тоді найбільше порушень виявили у «Волиньобленерго», «ДТЕК Київські регіональні електромережі», «Полтаваобленерго», «ДТЕК Київські електромережі», «Тернопільобленерго» та «Чернігівобленерго». Найменше – у «Прикарпаттяобленерго», «Харківобленерго» та «Кіровоградобленерго». Оператори були зобов’язані усунути порушення до 31 грудня.

Читайте також: Куди волинянам скаржитися на недотримання графіків відключення світла


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку біля собору відбудеться доброчинний ярмарок на підтримку воїнів
Наступна новина На Волині керівник підприємства намагався незаконно збути понад 115 кг бурштину
Останні новини
Схожі новини