Волиньрада втретє не підтримала зміни до «туристичної» програми

Волиньрада втретє не підтримала зміни до «туристичної» програми

Депутати Волиньради втретє не проголосували за зміни до Регіональної програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016–2020 роки.

Про це стало відомо під час сесії Волинської обласної ради 31 травня.

За словами завідувача сектору туризму у Департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА Станіслава Ольшевського,  проект змін до Регіональної програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016–2020 роки подають втретє. Йдеться про виділення приблизно 2 000 000 гривень з бюджету.

Пропонували 10 змін: проведення навчання для обласних гідів та екскурсоводів, створення туристичної ради області, конкурс громадських ініціатив проектів в галузі туризму, участь у інвестиційних форумах, другий етап досліджень, заходи по сільському туризму, зокрема добровільна сертифікація агросадиб в області, аби вони мали свій знак, виставки, випуск іміджевої та сувенірної продукції, створення промоційного відео-ролику, проведення та підтримка щорічного міжнародного фестивалю екстремального водного туризму «Поліська регата».

«Володимир Дибель сказав, що не голосуватиме за запропоновані зміни, окільки вони такі ж, як і були. Проте він забув, що ми проводили перший етап досліджень у Шацьку по створення курорту. Зокрема у санаторії «Лісова пісня», де вперше за 27 років ми відкоркували свердловину та взяли проби води. І у нас є аналіз, що вона дійсно придатна для того, що зробити місцеву мінеральну воду, або ж використовувати її в лікувальних цілях», - зазначив Ольшевський.

Проте «за» проголосували лише 18 депутатів, тому рішення не прийняте.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смерть на воді: за добу на Волині втопилося двоє дітей
Наступна новина На Волині перейменували 5 навчальних закладів
Останні новини
Схожі новини