«Кав'ярні – це родзинка Львова, а в Луцька має бути своє», – засновник унікального музею

«Кав'ярні – це родзинка Львова, а в Луцька має бути своє», – засновник унікального музею

Розробник проєкту «Музей становлення української нації» Валерій Галан вважає, що для того щоб привабити туристів до Луцька, бізнесу потрібно дотримуватися принципу «бути не кращим, а іншим».

Про це стало відомо під час робочої зустрічі голови обласної ради Григорія Недопада, його заступників Юрія Поліщука та Григорія Пустовіта з Валерієм Галаном, повідомляє пресслужба Волиньради.

Валерій Галан переконував посадовців, що потрібно залучати принцип «бути не кращим, а іншим».

«Міста західної частини України намагаються наслідувати в усьому Львів. Відкривають кав'ярні та шоколадні майстерні. Цим вони хочуть привабити туристів. Але кав'ярні – це родзинка Львова, а в Луцька має бути своє», – підкреслив Галан. 

Найголовнішим туристичним магнітом Луцька він називає замок. Каже, що чув про інші туристичні об'єкти в області, але вважає, що власне туристичний бізнес у нас розвинутий дуже слабо.

Валерій Галан

Щоб виправити ситуацію, на думку Валерія Галана, потрібно об'єднати зусилля влади та зацікавленого бізнесу, який, крім стійкої національної ідеї, матиме на меті досягнення комерційних результатів.

За словами Григорія Недопада, що на Волині чимало цікавих об'єктів для туристів, а до історії краю мають стосунок чимало відомих історичних персоналій.  

«Наші діти та внуки повинні знати вітчизняну історію, і ми повинні зробити все для того, щоб вони хотіли її знати. Ми розуміємо, що у  музейній справі сьогодні потрібні свіжі підходи. Я бував в багатьох музеях Європи і бачив, як там зацікавлюють людей. Нам потрібно втілювати подібні ідеї», – казав Недопад.

Голова обласної ради вважає державно-приватне партнерство в розвитку туристичним об'єктів та маршрутів досить прийнятним варіантом для Волині. 

Валерій Галан зазначив, що не проти допомогти створити аналог знаменитого лондонського музею мадам Тюссо в нашому обласному центрі.

Григорій Недопад пообіцяв відвідати музеї у Львові та Києві, які діють у рамках проєкту «Становлення української нації».  Після цього можливо відбудуться більш предметні перемовини.

Читати також: У Луцьку за 2 роки на туризм витратять більше 7 мільйонів гривень. Що зроблять за ці гроші

Довідково
Музей «Становлення української нації» – це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями.  
Він не схожий на традиційні вітчизняні музеї. Тут оживають сторінки історії нашої держави, з якими можна  ознайомитися  упродовж 1,5-2 годин, через  сюжети з абсолютно реалістичними 3D-фігурами видатних постатей: королів та гетьманів, військових та вчених, артистів та спортсменів.
Валерій Галан – автор культурного проєкту «Музей становлення української нації», спортсмен, бізнесмен. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому НТУ – новий секретар приймальної комісії
Наступна новина 6 об’єктів Волині – серед пріоритетних для держави інвестиційних проєктів. Перелік
Останні новини
Схожі новини