Волинська фельдшерка упродовж життя здала майже 50 літрів крові

Волинська фельдшерка упродовж життя здала майже 50 літрів крові
Вікторія Краснікова

Фельдшерка-лаборантка Володимир-Волинського відділу трансфузійної допомоги  Волинського обласного центру служби крові Вікторія Краснікова за 129 разів здала 47,5 літра крові.

Жінка – заслужена донорка України, повідомляє Місто вечірнє. Це звання присвоює президент тим, хто понад 100 разів здав кров.

Вікторія Краснікова має посвідчення, де є відмітки про здавання крові та її компонентів.

Вперше вона наважилася здати кров у 19 років, коли після закінчення Луцького медучилища прийшла на роботу фельдшером-лаборантом у відділення переливання крові центральної районної лікарні.

З того часу багато років кожні три місяці жінка здає кров. У 1991 році перейшла працювати у новозбудовану Володимир-Волинську станцію переливання крові, де продовжує трудитися й досі.

В обов’язки Вікторії Красніковох входить перевірка донорської крові на вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, сифіліс. Також вона визначає стерильність донорської крові.

Колеги кажуть, що жінка завжди активна та ініціативна. У 1986 році вона добровольцем зголосилася поїхати у Чорнобильську зону, щоб робити аналізи крові місцевим мешканцям та ліквідаторам.

Нагадаємо, на початку березня 2020 року президент України присвоїв Вікторії Красніковій почесне звання «Заслужений донор України».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Троянди і політика: червоні - то любов... Репортаж із сесії Волиньради
Наступна новина Уряд проголосував за ліквідацію ДАБІ
Останні новини
Схожі новини