Волинська лікарня отримала новий апарат штучної вентиляції легень

Волинська лікарня отримала новий апарат штучної вентиляції легень

До Любомльської лікарні привезли новий сучасний апарат штучної вентиляції легень, який вдалося закупити за кошти, виділені із бюджету Рівненської ОТГ.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Вартість апарату ШВЛ становить 800 тисяч гривень. Постачальник медичної техніки – відома в Україні фірма - ТзОВ «Медхолдінг». До цього у медичному закладі було 5 апаратів ШВЛ (один апарат середнього класу та 4 апарати нижчого класу), проте вони, хоч і знаходяться в робочому стані, але застарілі.

Окрім того, один з апаратів ще з 1989 року випуску, а останній апарат ШВЛ був придбаний у 2012 році.

«Нашій лікарні для порятунку особливо важких пацієнтів, а також хворих на COVID-19 був потрібен апарат вищого класу. Днями ми його й отримали. Цінний він тим, що лікареві треба лише ввести в систему дані пацієнта, а режим вентиляції легень апарат підбирає сам. Також на дисплеї можна в реальному часі бачити, як функціонують легені. Зважаючи на ці дані, лікар може вирівнювати показники, а апарат знову сам підбиратиме необхідні параметри для вентиляції легень», - розповідає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Любомльської лікарні Олександр Згоранець.

І вже через декілька днів після налаштування апарату його вперше довелося задіяти для порятунку життя одного з пацієнтів лікарні.

«Дирекція лікарні та лікарі щиро дякують усім, хто відгукнувся на прохання долучитися до збору коштів на придбання апаратів ШВЛ: Рівненській ОТГ, зокрема, його голові Володимиру Крижуку та депутатам громади, Любомльській, Вишнівській та Головненській ОТГ, підприємцям та небайдужим жителям Любомльщини», – йдеться у дописі.

«Кожна гривня, перерахована кожним із вас, буде скерована на придбання обладнання для Любомльської лікарні, яке, в свою чергу, врятує не одне людське життя», - запевняє генеральний директор КНП «Любомльське ТМО Любомльської районної ради» Володимир Дибель.

  

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На 18 хвилині почав дихати. На Світязі врятували чоловіка
Наступна новина На Волині виявили 48 нових хворих за добу. У Луцьку – 19
Останні новини
Схожі новини