Волинська область отримала кошти на «Нову українську школу»

Волинська область отримала кошти на «Нову українську школу»
Фото ілюстративне

Бюджету області виділено субвенцію з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Питання про внесення змін до показників обласного бюджету, пов'язане з цим, розглянула постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, пише «Волинь24».

Загальна сума освітньої субвенції ‒ 40 млн 73,8 тис. грн. Із них: 39 млн 374,5 тис. грн – на закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи; 699,3 тис. грн – на закупівлю обладнання, інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень, засобів навчання, у тому числі навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою для закладів загальної середньої освіти, що беруть участь у експерименті з реалізації Державного стандарту початкової освіти.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Зі слів начальника управління освіти, науки та молоді ОДА Людмили Плахотної, 40% всієї суми коштів буде спрямовано на придбання меблів для класів, де навчатимуть першокласників, 35% ‒ на придбання комп'ютерної техніки та 25% ‒ на придбання засобів навчання для НУШ. 300 тис. грн буде спрямовано на обласні спеціальні школи.

Як поінформував нардеп В‘ячеслав Рубльов, на закупівлю засобів для навчання, обладнання (в тому числі і комп'ютерного) та меблів для першачків шкіл 20-го округу передбачені такі суми коштів:
Горохівський район ‒ 2,268 млн грн; Локачинський район ‒ 440 тис. грн; Луцький район ‒ 350 тис. грн; Рожищенський район ‒ 1,552 млн грн; Турійський район ‒ 600 тис. грн; Боратинська ОТГ ‒ 370 тис. грн; Війницька ОТГ ‒ 180 тис. грн; Гіркополонківська ОТГ ‒ 197 тис. грн; Городищенська ОТГ ‒ 205 тис. грн; Заборольська ОТГ ‒ 303 тис. грн; Затурцівська ОТГ ‒ 302 тис. грн; Княгининівська ОТГ ‒ 199 тис. грн; Копачівська ОТГ ‒ 306 тис. грн; Липинська ОТГ ‒ 186 тис. грн; Луківська ОТГ ‒ 195 тис. грн; Підгайцівська ОТГ ‒ 338 тис. грн; Привітненська ОТГ ‒ 252 тис. грн; Смолигівська ОТГ ‒ 83 тис. грн; Торчинська ОТГ ‒ 359 тис. грн; Турійська ОТГ ‒ 473 тис. грн.

Суми коштів різні, адже у кожній громаді різна кількість учнів, які підуть у перший клас.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна відкриває кордони для міжнародних перевезень
Наступна новина «Він збирається на другий термін». Реакція волинян у соцмережах на пресконференцію Зеленського
Останні новини
Схожі новини