Волинська паралімпійка «вигребла» срібло у останній день змагань

Волинська паралімпійка «вигребла» срібло у останній день змагань

Веслувальниця із села Замшани на Ратнівщині Марина Мажула у останній день змагань виборола срібну нагороду на Паралімпіаді-2020.

Про це повідомляє пресслужба Управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Спортсменка виграла срібло у веслуванні на байдарках в заїзді на 200 метрів (клас KL1).

За результатами заїзду першою стала Едіна Мюллер (Німеччина) - 53.958 с (паралімпійський рекорд), другу сходинку посіла Марина Мажула (Україна) - 54.805 с (+0.847 с), бронзова призерка - Катерина Воллерман (Чилі) - 55.921 с (+1.963 с).

З дитинства Марина Мажула мусила боротися з важкою хворобою, – пише Район.Ратне. Не могла ходити, але успішно закінчила школу. Вступила до університету на економічний факультет, правда, добиратися на заняття чи в бібліотеку у візку було дуже складно, тому жінці довелося відмовитися від наміру стати працівником банку. Але Марина не здавалася, реалізовувала свої творчі здібності, вона чудово малює, фотографує.

2017 року у березні спортсменка вперше сіла в каное, а у серпні вона зайняла четверте місце на чемпіонаті світу, що проходив у Чехії. І це при тому, що у змаганнях брали участь 125 спортсменів із ураженнями опорно–рухового апарату з різних країн.

Фото – Сегодня

Читати також: Волинський спортсмен виборов «золото» на Паралімпійських іграх


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вбили 39-річного чоловіка
Наступна новина На Волині прогнозують нічні заморозки
Останні новини
Схожі новини