Волинський спортсмен виборов «золото» на Паралімпійських іграх

Волинський спортсмен виборов «золото» на Паралімпійських іграх

Волинський спортсмен Серій Ємельянов виборов золоту нагороду у веслуванні на байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо. Волинянин випередив представника ПКР Леоніда Круглова на 0.1 секунди.

Про це інформує пресслужба Управління у справах молоді та спорту ОДА.

Зауважимо, це друга золота медаль, здобута Сергієм Ємельяновим на Паралімпійських іграх. Першу свою нагороду спортсмен виборов на наймасштабніших світових іграх у Ріо-де-Жанейро в 2016 році.

Читайте також: Волинський спортсмен посів 6 місце на Паралімпійських іграх

Довідка: 
ЄМЕЛЬЯНОВ СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ –  народився 28 травня 1993 року в місті Кременчук Полтавської області. Член національної збірної команди України з параканоесеред спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (2014 р.), заслужений майстер спорту України (2018 р.).
У 2020 році закінчив Луцький коледж рекреаційних технологій і права за спеціальністю «Фізична культура і спорт», студент ІV курсу Приватного вищого навчального закладу «Академія рекреаційних технологій і права», спеціальність «Фізична культура і спорт».
Ємельянов Сергій виступає у класі KL3 (байдарка-одиночка 200 м) та є чемпіоном ХV літніх Паралімпійських ігор (2016 р., Бразилія), срібним призером чемпіонату світу (2015 р.) серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
У 2017 році спортсмен стає чемпіоном світу та Європи, переможцем кубка світу на цій же дистанції.
З 2018 року Ємельянов Сергій виступає у складі збірної команди Волинської області (наказ Міністерства молоді та спорту України від 12.02.2018 №647 «Про внесення змін до складу національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю на 2018 рік».
За цей період він став дворазовим чемпіоном світу (2018, 2019 рр.), триразовим чемпіоном Європи (2018, 2019, 2021 рр.), триразовим переможцем кубка світу (2018, 2019, 2021 рр.). Спортсмен є багаторазовим чемпіоном України.
Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2016 р.).
Тренер збірної команди України: Загреба В.М. – заслужений тренер України.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни вночі застрелили двох косуль. Їх вже затримали
Наступна новина «Це – одні з чотирьох найбільших гризунів на планеті». У Луцькому зоопарку – нові тварини
Останні новини
Схожі новини