Волинська шаурма: переселенець з Донеччини відкрив бізнес в Колках

Волинська шаурма: переселенець з Донеччини відкрив бізнес в Колках

Власну справу на Волині започаткував переселенець зі Слов’янська Донецької області Андрій Зволинський. У селищі Колки зареєструвався як підприємець, відкрив кіоск та продає шаурму. На робочому місці вивісив стяг України, щоб підіймати патріотичний дух. Про це чоловік розповів Суспільному.

Андрій Зволинський у селищі Колки живе з дружиною та донькою п'ятий місяць. Їхній дім у Солов'янську, нині стоїть без вікон, там щоденні прильоти, – говорить дружина Олена Зволинська.

У рідному місті чоловік був найманим працівником, випікав лаваші. У Колках, – каже Андрій Зволинський, – спочатку знайшов роботу на кондитерському підприємстві, але зрозумів, що сім’ї потрібен більший і стабільний дохід. Об'єднався з другом та започаткував власну справу.

"У мене не було стартового капіталу. Ми залишили свій дім, приїхали. Нас поселили у церкві. Дали нам хатинку. Допомагав мій друг, він просто повірив у мене, в мою ідею і ми якось разом. Він – фінансує. Я – працюю", – говорить підприємець.

Кіоск з шаурмою відкрив на місцевому ринку. Працює він перший тиждень, але жителі Колок вже добре знають підприємця, адже його ятка вирізняється з-поміж інших, на ній майорить державний прапор, — говорить колківчанка Лідія Бондарук.

"Молодий, старанний. У кіоску сам ремонт зробив. Гарно, смачно готує, люди одобрюють", – говорить жителька Колок Світлана Цнитюк.

Зі слів заступниці директора обласного центру зайнятості Алли Чубари, зараз не діє програма виплати допомоги по безробіттю на започаткування власної справи. Усього після 24 лютого за послугами звернулися 1816 людей, які приїхали на Волинь через повномасштабну війну, 313 переселенців працевлаштували.

Читайте також: Щотижня на «передову»: історія водія-волонтера з Волині

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку облаштували міський город. ВІДЕО
Наступна новина У боях за Україну загинув волинянин Олександр Заліпа
Останні новини
Схожі новини