Переселенець з Волновахи відновився у Луцьку і виборов три золота на Чемпіонаті України

Переселенець з Волновахи відновився у Луцьку і виборов три золота на Чемпіонаті України

Дворазовий чемпіон світу і майстер з гирьового спорту Євген Нескреба, який, разом з сім’єю переїхав з Волновахи до Луцька, почав знову тренуватися й у ці вихідні виборов три золоті медалі на відкритому Чемпіонаті України з гирьового спорту в Києві.

Про це пише Конкурент з посиланням на БФ «Сучасна Україна».

Дружина Євгена – прикордонниця, нині служить у Луцькому прикордонному загоні, тому обирати куди вивозити родину з маленькою донечкою, не довелось. За кілька днів після початку війни, у перерві між обстрілами, їм вдалося виїхати з рідного міста. 

Наступного дня, їхній будинок знищили прицільно, за проукраїнську позицію. А разом з ним згоріли й 580 медалей та 290 кубків, які Євген та його доньки вибороли у спорті та зберігали в окремій кімнатці. Євген не забрав навіть медаль, яка справді була із золота. 

Та попри біль, він не зупинився, не опустив руки й продовжує свій шлях до перемог. Бо як переконаний сам Євген, ракети можуть руйнувати стадіони, але не здатні знищити характер і волю до перемог.   А вона у Євгена Нескреби неабияка, що чоловік мав нагоду продемонструвати цими вихідними.  

В суботу, під час відкритого чемпіонату України з гирьового спорту (ФГСУ), що проходив на базі спортивного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, спортсмен став кращим одразу в 3 номінаціях.

Він виборов першість в загальному заліку серед чоловіків, а також серед ветеранів та осіб з обмеженими фізичними можливостями. 

Профінансував участь чемпіонаті України благодійний фонд «Сучасна Україна», який очолює волинянин Володимир Гавриш. У день змагань очільник фонду, спільно з членом Почесної ради та проректором з науково-педагогічної та навчальної роботи Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олександром Науменком привітали Євгена Нескребу зі здобутим результатом.  

«Ми знаємо як важко сьогодні нашим спортсменам. Але спорт – це найкращий мотиватор не зламатись, вистояти та здобути нове», – відзначив під час спілкування зі спортсменом Володимир Гавриш.  

До слова, уже наступного дня Євген Нескреба закріпив свій успіх ще й під час обласного фестивалю фізичної культури і спорту у м. Володимир, де посів друге місце в абсолютній ваговій категорії «гирьовий спорт» у складі команди Підгайцівської громади.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька міська рада відновлює конкурс Бюджету участі: умови
Наступна новина Війна забрала життя ще одного Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини