Волинське озеро Пісочне показали з висоти

Волинське озеро Пісочне показали з висоти
Озеро Пісочне у Шацькому районі

Озеро Пісочне, що поблизу села Мельники Шацького району, щороку приваблює тисячі туристів. Красу мальовничої водойми, а також ліси навколо зняв з висоти лучанин Тарас Петерчук.

Озеро льодовикового походження вражає своєю красою та прозорістю. Воно оточене густими лісами, серед яких переважають багаторічні сосни, тут також іноді зустрічаються стрункі берези, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Назва озера виникла завдяки піскам, які сформували тут красивий берег і чисте піщане дно. Практично на самому березі знаходиться село Мельники. Неподалік у лісах і болотах ховається ще низка великих озер: система з двох водойм складної форми Луки-Перемут та озеро Кримне.

Озеро Пісочне є одним з найкрасивіших озер цього краю, другим за популярністю серед Шацьких озер (після Світязя), входить до охоронної території Шацького національного природного парку і належить до пам'яток природи України.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 89-річний дідусь міряв тиск і йшов далі фестивалити: з чим бандерштатівці зверталися до медиків
Наступна новина Сказали, хто може очолити Верховну Раду і депутатські комітети
Останні новини
Схожі новини