Волинські дизайнери створили серію туристичних матеріалів про селище Олика. Що там є?

Волинські дизайнери створили серію туристичних матеріалів про селище Олика. Що там є?

Команда кафедри дизайну Волинського національного університету імені Лесі Українки створила і днями презентує серію туристичних матеріалів, присвячених волинському селищу Олика.

Про деталі проєкту розповів завідувач кафедри Дмитро Авраменко.

Як уже писав «Перший», 28 червня в замку планують провести фестиваль «Олицька Переберія» у стилі Середньовіччя. Це дійсно знакова подія для селища, що претендує на звання однієї з туристичних родзинок краю. Адже саме цього дня тут вперше відкриють для відвідування туристів замок, представивши до огляду внутрішній двір фортеці.

І власне під час фестивалю, як розповів виданню Дмитро Авраменко, на загал презентують серію туристичних матеріалів про Олику. До неї входять інформаційний буклет, карта-схема і наліпки.

«Нам було цікаво над цим працювати. Із захопленням відкривали для себе це чудове містечко з величеною купою історичних пам’яток, власними легендами, специфічними стравами та безліччю інших туристичних принад. Саме це й хотіли відобразити у матеріалах. Тож, наприклад, в інформаційному буклеті не тільки позначили історичні місця, а й розповіли легенди та доведені факти. Скажімо, про те, що Радзиввіли були одними з перших поціновувачів кави», – уточнює Авраменко.

Тож, дослідивши багату історію старовинної Олики, дизайнери виокремили найхарактерніші елементи, що асоціюються із містечком або ідентифікують його. Тобто концепцію підв’язали до традицій, культури, спадщини та людей. Кожна частинка продукції представляє архітектурні пам'ятки селища, історичні персонажі, гастрономію й архітектуру. Бо призначення фірмової графіки Олики – проявити зв'язок із минулим, водночас пропагуючи сучасність, у якій поєднано і дійсно величну історію, і нинішнє туристичне відродження. На карті-схемі дизайнери розташували більшість визначних пам'яток. Їх, як розповідає науковець, у селиці так багато, що у містечку треба перебувати не менш ніж день, аби усі обійти і побачити.

«А наліпки на згадку просто чудово доповнюють серію цієї туристичної продукції», – впевнений Дмитро Авраменко.

До команди, що працювала над «Оликою туристично», окрім власне Дмитра Авраменка, увійшли Марія Назарчук, Марія Єфімова та Богдана Чугай.

 

Читайте також: У мережі опублікували щоденник Анни Радзивілл – дружини останнього власника замку в Олиці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують 20-річну дівчину
Наступна новина Новий штам ковіду «Дельта» удвічі заразніший за звичайний
Останні новини
Схожі новини