Волинські газовики вчилися у турецьких спеціалістів

Волинські газовики вчилися у турецьких спеціалістів

Фахівці турецької компанії «NTG Plastik» провели тренінг із монтажу пластикових газопроводів, що можуть працювати з воднем та іншими синтетичними газами. Практикуватися та розвиватися у сфері технологій зварювання поліетиленових труб до Рівного приїхали інженерно-технічні працівники з «Вінницягазу», «Хмельницькгазу», «Житомиргазу» та «Волиньгазу».

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«NTG Plastik» уже понад 40 років виготовляє деталі для з’єднання пластикових газопроводів у 65 країн світу. З Регіональною газової компанією турецькі виробники співпрацюють упродовж останніх 1,5 років. Тож керівник зовнішньоекономічної діяльності Ебубекір Біга та керівниця технічних проєктів Ілкай Караоглан продемонстрували особливості терморезисторного зварювання.

«Із фітінгами «NTG Plastik» наші зварювальники працюють щодня, - зазначив головний інженер АТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський. – Тому таке навчання – чудова можливість підвищити рівень якісного зварювання. «Волиньгаз» активно долучається до інноваційних методів РГК. Технологічний процес зварювання труб за допомогою сполучних деталей потребує постійного вдосконалення майстерності, проте цей метод нині найактуальніший».

Інтеграція досвіду виробників продукції, яку українські газовики використовують у своїй роботі, дасть можливість ефективно продовжувати редизайн газових мереж. Адже це в свою чергу допоможе скоротити витрати технологічного газу.

Нагадаємо, що торік у серпні Волинь увійшла до п'ятірки областей, де провели експеримент із запуску "зеленого" водню в газорозподільну систему. Такі тестування водню вже провели на навчально-тренувальних майдаенчиках у Житомирській, Івано-Франківській, Дніпропетровській і Харківській областях.

Експерти сподіваються досягти широкого використання водню та на заміну ним інших видів енергії до 2050 року. Схожі проєкти вже працюють у кількох європейських країнах, зокрема в Італії, Данії, Нідерландах, Великій Британії, Німеччині.

Водневий проєкт РГК рухає Україну до енергетичного успіху! Зокрема, в дослідженні Energy Community зазначено, що водневий проєкт РГК є найбільшою науково-дослідницькою програмою в Україні. Результати цієї програми РГК дозволять безпечно транспортувати газоводневі суміші до споживачів, що зробить можливим перехід України до водневої енергетики. Водень може зробити Україну енергетичним лідером Європи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують 30-річного чоловіка. Його підозрюють у побитті
Наступна новина У Луцьку декілька вулиць залишаться без гарячої води на чотири дні. Адреси
Останні новини
Схожі новини