Волинські лісівники створили власний волонтерський центр. Що там роблять

Волинські лісівники створили власний волонтерський центр. Що там роблять

У Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства створили власний волонтерський центр, окрім цього – такі ж помічні структури створені у кожному з десяти держлісгоспів. За кожним центром закріплені відповідальні працівники, які цілодобово займаються організаційними питаннями. 

«Це і допомога нашим працівникам – захисникам України та всім без винятку воїнам, їхнім рідним і близьким, допомога лісівникам тих областей, що найбільше постраждали від війни та окупації, підтримка вимушених переселенців. Робота триває цілодобово.  Не буду конкретизувати, але в наших лісгоспах працівники приймають родини тих, хто змушений був покинути дім. Це і родини наших колег із інших областей України, і просто мирні мешканці з різних куточків держави.

Я дуже пишаюся нашим колективом. Люди, насправді, допомагають із власної ініціативи, не чекаючи якоїсь подяки чи винагороди. Зараз особливо видно людяність», – розповів начальник ОУЛМГ Волині Олександр Кватирко для газети ЕКО-інформ. 

Також він розповів, що з перших днів відкритого вторгнення Росії до України працюють у посиленому режимі й виконують всі належні завдання у зв’язку із введенням воєнного стану.

«Майже 150 працівників із обласного управління та підпорядкованих держлісгоспів Волині у рамках загальної мобілізації вже поповнили ряди Збройних Сил України, Національної Гвардії України та інших військових формувань. Багато хто відразу пішов добровольцем, як й у 2014–2015 роках. Значна частина наших працівників раніше вже захищали Україну на різних ділянках фронту. Це грамотні, досвідчені, добре підготовлені бійці. Ми пишаємося нашими захисниками і хочемо сказати лише одне – повертайтеся скоріше з Перемогою!», – каже Кватирко.

«Також ми вже надавали на потреби ЗСУ необхідну техніку. До речі, дехто з наших колег служать і в нашій області, у прикордонні, де теж непроста суспільно-політична ситуація. Допомагаємо деревиною, пиломатеріалами, паливно-мастильними матеріалами військовим та правоохоронцям, які дислокуються у нашому краї, сприяємо у проведенні необхідних інженерно-технічних заходів», – додав він. 

Чимало працівників лісової галузі наразі приєдналися до лав територіальної оборони. Вони служать у відповідних добровольчих формуваннях, часто поєднуючи це із охороною та доглядом за лісами.

«Крім того, за активної участі та сприяння лісівників Волині сформовані загони з мисливців, стрільців-спортсменів, любителів активного відпочинку і так далі, які добре знають наші ліси та болота, володіють різноманітною офіційно зареєстрованою мисливською зброєю. Наші спільні з правоохоронцями та військовими оперативні групи постійно відпрацьовують ліси Волині, особливо прикордоння, задля запобігання проявам браконьєрства, контрабанди, протидії лісовим пожежам, ретельної охорони державного лісового та мисливського фонду», – зазначив очільник ВОУЛМГ.

У нагоді стало й те, що волинські лісівники ще до війни активно налагоджували співпрацю з закордонними колегами. Зараз вони стали одними з першим, хто запропонував допомогу з початку війни.

«Ми на власному досвіді переконались, що приказка «друг пізнається у біді» правильна на всі сто відсотків. Бо недаремно ще до розпалу війни налагоджували тісні зв’язки з латвійськими лісівниками та німецькими благодійниками. І ось є конкретний результат. Колеги-лісівники з Латвії з перших днів збирають і передають необхідну допомогу. Це – медикаменти, засоби зв’язку, продуктові набори. Причому все – суттєвими партіями. Готують уже 4-й вантаж.

Особлива подяка також – Гуманітарній Організації «Людина до Людини» з німецького міста Вупперталь. Вони оперативно і безвідмовно збирають необхідну допомогу і передають на Волинь. Наш волонтерський центр усе розсортовує, і ми вже передаємо у локації за потребами. Днями отримали від німецьких партнерів навіть спеціалізований укомплектований автомобіль швидкої допомоги», – додає Олександр Кватирко. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Російського генерала, який родом з Волині, заарештували
Наступна новина Волинянка стала фіналісткою нацвідбору світової Олімпіади Геніїв
Останні новини
Схожі новини