Волинські медики пояснили, чому не варто їсти цукор

Волинські медики пояснили, чому не варто їсти цукор
Фото: Elementaree

Волинські медики пояснили, які переваги отримують люди, що відмовляються від цукру. 

Про це йдеться на сторінці медичного центру «Благомед» у Фейсбуці. 

Читати також: Волинські медики пояснили, чому не варто приймати ліки з вітаміном С

Здоровий сон

Медики запевняють – щойно ви відмовитеся від цукру, одразу ж почнете засинати протягом 5-10 хвилин, вам буде простіше прокидатися вранці.

Пов'язано це з тим, що в кров не поступатиме надлишок глюкози, а рівень інсуліну в організмі прийде в норму. А ще не можна забувати про принцип «гормонального доміно». Як тільки нормалізується чутливість клітин до інсуліну, стабілізуються і інші гормони, що відповідають за нормальний сон і енергійність

Гарна шкіра

Ваша шкіра стане виглядати значно краще. Регулярне підвищення рівня глюкози в крові впливає на білки нашого тіла, в тому числі і на білки шкіри. Їх структура змінюється - волокна колагену і еластину стають ламкими і крихкими і шкіра втрачає пружність.

Вже через 2 тижні відмови від цукру ви помітите, що шкіра стала чистіша, здоровіша, молодша. 

Зниження ризику цукрового діабету

Вживання цукру викликає швидке підвищення глюкози в крові, стимулюючи викид великої кількості інсуліну. Якщо подібні скачки відбуваються досить часто, то розвивається інсулінорезистентність - клітини втрачають чутливість до інсуліну. В результаті рівень глюкози в крові залишається підвищеним. Надалі гіперглікемія може стати причиною розвитку цукрового діабету другого типу.

Відмовившись від цукру, ви уникаєте цих ризиків, а також значно зменшуєте ризик розвитку атеросклерозу. 

Схуднення

Глюкоза - проста речовина, яка в організмі далі не розщеплюється. Її відразу можна взяти і використовувати. При надлишку глюкози вона дуже швидко відкладеться про запас у вигляді жиру. Тому зайві кілограми найшвидше набираються від солодкого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зареєстрували ще двох кандидатів у президенти
Наступна новина У Луцьку не можуть вирішити, коли святкувати День міста. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини