Їдеш, поле, пшениця й ракети стирчать: медики Волині розповіли про третє відрядження на Херсонщину

Їдеш, поле, пшениця й ракети стирчать: медики Волині розповіли про третє відрядження на Херсонщину

Медики Волинського центру екстреної медичної допомоги повернулися із деокупованих територій Херсонщини. Там працювали десять днів. Після кількаденного відпочинку бригада вже заступила на перше чергування.

Про це розповів Суспільному фельдшер Тарас Кузьменко.

Водій, двоє фельдшерів та лікар працювали на Херсонщині із 6 січня. З собою у поїздку брали багато ліків, бо під час окупації медпослуги для місцевих були недоступні.

Тарас Кузьменко каже, коли запитали, хто хоче поїхати на Херсонщину, – погодився не вагаючись. Медиків вразила розруха в деокупованих селах, яку після себе лишили російські війська.

"Їдеш і поле, пшениця й ракети стирчать: одна, друга, третя", – пригадує фельдшер.

За 10 днів медики оглянули понад 40 дітей, їхали з подарунками для малечі. Тарас Кузьменко каже: місцеві розповіли, що російські солдати крали все, навіть іграшки у дітей.

"Найважче було працювати з дітьми: вони розказували такі жахливі речі.... дитині п'ять років, а такого набачилася", – каже він.

 

 

У відрядженні волинські медики жили у місцевій лікарні. "Що найбільше вразило, то, що люди з березня й донині без світла живуть, без газу, готують їсти на вогнищі, але вони оптимістично налаштовані і впевнені, що Україна переможе і тільки так", – розповів ще один фельдшер бригади Олександр Романюк.

Лікар Олександр Бучинський пригадує: жителі Херсонщини повсякчас дивувалися, що медики до них приїхали аж із Луцька. До деяких сіл бригада діставалася годинами.

Зазначимо, що бригада, яка повернулася, вже третя з Волині, яка їздила працювати на деокуповані території Херсонщини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Загиблій на війні волинянці просять присвоїти звання «Героя України»
Наступна новина У Броварах загинуло все керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та держсекретар
Останні новини
Схожі новини