На Горохівщині медики тренувалися боротися з холерою

На Горохівщині медики тренувалися боротися з холерою

Фахівці Горохівського відділення Луцького районного відділу ДУ Волинський ОЦКПХ МОЗ, спільно зі спеціалістами відділу інфекційного контролю КП «Горохівська багатопрофільна лікарня» організували тренувальне навчання для медичних працівників відділення невідкладної медичної допомоги та інфекційного відділення щодо настороженості та недопущення поширення холери.

Про це розповіли на сторінці ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" у фейсбуці. 

У ході навчання медики пригадали клініку холери, епідемічну ситуацію в Україні, щодо даного захворювання; детально опрацювали алгоритм дій медичного персоналу та схему оповіщення; пригадали типи захисних костюмів, та порядок вдягання і зняття ЗІЗ; вдосконалили знання щодо технології відбору, пакування та доставки зразків біологічного матеріалу.

Холера — це небезпечне захворювання, яке може спричиняти важку гостру водянисту діарею зі зневодненням. Людина може захворіти на холеру після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae.

Медики зазначають, що на затоплених внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС територіях можуть виникнути різні хвороби, насамперед, пов’язані з обмеженим доступом до чистої води: гепатит А, сальмонельози, шигельози, гострі кишкові інфекції (у т.ч. холера), ботулізм тощо. Також під час війни або стихійних лих завжди підвищується ризик виникнення спалаху холери, оскільки люди змушені жити без належних санітарних умов.

В нинішній ситуації спричинити холеру може змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами, відтак – і забруднення колодязів.

Лікарі додають, що з огляду на всі ризики, наразі у постраждалих від підтоплення та прилеглих до них районах здійснюється посилений епідеміологічний нагляд. Також збільшено запас всіх необхідних ліків.

«Важливо пам'ятати, що холера поширюється через забруднену воду та їжу. Вона викликає сильну діарею, яка може призвести до різкого зневоднення організму та смерті. Якщо не розпочати лікування, сильне зневоднення може призвести до шоку, коми та смерті протягом кількох годин», – йдеться в повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на території громади триватимуть навчальні стрільби
Наступна новина На Волині зіткнулися мікроавтобус з вантажівкою, 8 людей шпиталізували
Останні новини
Схожі новини