Волинські медики розповіли, як врятували травмоване око маленькому хлопчику

Волинські медики розповіли, як врятували травмоване око маленькому хлопчику

Наприкінці жовтня у відділення офтальмології з центром хірургії ока Волинської обласної дитячої лікарні поступив хлопчик з проникаючим рогівковим пораненням правого ока, яке травмував три дні тому. Батьки зволікали зі зверненням до лікарів, тому на момент поступлення у дитини розвинулось запалення ока. Але на щастя усе закінчилось добре. 

Про це розповіли на сторінці медичного закладу у фейсбуці. 

Лікарі розповіли, що ситуація ускладнювалась тим, що був пошкоджений кришталик ока, внаслідок чого він почав мутніти (помутніння кришталика називають катарактою). Такий стан неодмінно призводить до втрати зору. Окрім того, в цьому випадку пошкоджений кришталик почав набухати, що викликало підвищення внутріочного тиску.

Медики здійснили одномоментну мікрохірургічну обробку проникаючого поранення, наклали шов на рану рогівки, видалили мутний кришталик та імплантовано інтраокулярну лінзу.

Пацієнта виписали на четвертий день після операції з чудовим результатом: гострота зору піднялась з 0.08 до 0.9.

Медики тішаться, що в своїй клініці використовують якісні інтраокулярні лінзи та розхідні матеріали від європейських і американських виробників. А наявне обладнання дозволяє проводити діагностику та лікування складних травм ока у дітей. Наголошують, що кожна дитина з травмою ока повинна бути оглянута лікарем для своєчасного надання медичної допомоги. Це дозволяє уникнути багатьох ускладнень, скоротити тривалість та вартість лікування та зберегти ясний зір.

Читайте також: У Луцькому районі в пожежі обгоріла жінка, її шпиталізували


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жителів прикордонного району Волині попередили про вибухові роботи
Наступна новина Судили водія вантажівки, в якого конфіскували на «Ягодині» 24 тепловізори
Останні новини
Схожі новини