Волинські прикордонники переймали командирський досвід в інструкторів з Фінляндії

Волинські прикордонники переймали командирський досвід в інструкторів з Фінляндії

Офіцери Волинського прикордонного загону пройшли навчальний курс «Підготовка українських військових за курсом командира бойової групи». 

Про це повідомляє пресслужба Волинського прикордонного загону.

Протягом двох тижнів інтенсивних занять інструктори з Фінляндії тренували прикордонників командувати підрозділом під час бойових дій. Основною метою було навчити слухачів приймати аналітичні рішення на основі наявних чи нових фактів. Під керівництвом фінських офіцерів запасу і старшин військові вчилися аналізувати ситуацію на полі бою з точки зору командира, віддавати чіткі та зрозумілі накази відповідно до тієї чи іншої обстановки. Крім того, прикордонники разом з іншими військовослужбовцями опановували навички лідерства за методом навчання на практиці. 

Днями учасники завершили навчання та отримали сертифікати про успішне проходження курсу командира бойової групи. Для прикордонників отримані навички - надзвичайно цінні, адже підготовка відрізняється від українських стандартів військового вишколу та дозволяє запозичити досвід іноземних колег. 

Полковник фінської армії у відставці Ерік Леппяярві, який проводив курс командира бойової групи, високо оцінив рівень підготовленості та натренованості військовослужбовців, зазначивши, що якщо усі солдати будуть настільки ефективно треновані, як учасники цих навчань, то Україна виграє війну якомога швидше.

«Впевнений, що за цей час кожен із нас узяв для себе багато нового та корисного. Навчився оперативно, чітко та зрозуміло віддавати команди підлеглому персоналу. Раціонально розподіляти бійців на позиціях задля максимально ефективного виконання бойових завдань, в тому числі під час ведення оборонного бою та бою у місті. Дякуємо за можливість самовдосконалюватися і навчатися чомусь новому, що неодмінно знадобиться у боротьбі з ворогом», – ділиться враженнями від курсу лейтенант Артур Синчишин.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку горів спорткомплекс: з приміщення евакуювали 4 дорослих і 2 дітей. ФОТО, ВІДЕО
Наступна новина У Луцькому районі заборонили УПЦ МП
Останні новини
Схожі новини