Волинські тероборонівці продовжують облаштовувати побут на позиціях біля кордону. ВІДЕО

Волинські тероборонівці продовжують облаштовувати побут на позиціях біля кордону. ВІДЕО

За 10 місяців повномасштабної війни волинські тероборонівці укріпили позиції на українсько-білоруському кордоні. Нести службу бійцям допомагають тварини, музика і спеціально облаштовані бліндажі.

Як бійці відпочивають у перервах між виконанням військових завдань, йдеться в сюжеті Суспільного.

Нині військові живуть в польовому наметі. Тимчасове помешкання з дерева обладнали власноруч. Тут є буржуйка для обігріву та приготування їжі, розказує військовослужбовець Вадим.

"Зробили підлогу, щоб пилу не було, оббили. Тепло, аби не лінувалися дрова підкладати. Хто що краще готує, той стає і готує.Сьогодні насмажили свіжини", – розповідає військовослужбовець Вадим.

Молодший сержант Анатолій захищає Україну з 26 лютого. З собою у військо взяв домашню кішку "М'яту", яка тепер полюбляє лазити по деревах та спати на тапчані в польовому наметі.

"Вдома трошки шкоду робила. Приїхала сюди на перевиховання. Шкоди вже немає такої, мишей ловить. Буде тут з нами до Перемоги", – говорить командир кулеметного відділення Анатолій.


Другий місяць несе службу разом з тероборонівцями пес на кличку Міна. Військові жартують, що коли пес був малим – постійно плутався під ногами і його усі обходили, щоб не наступити, як на міну.

Сцену на бліндаж змінив 52-річний військовослужбовець Федір. Він – професійний музикант. Тепер разом з побратимами біля вогнища грає та співає.

Чоловік зізнається, під час служби знаходить час для написання пісень:

"До війни не писав, а тут сам відкрив в собі талант. Натхнення приходить, коли стоїш в наряді в нічну зміну, тиша і тоді щось в голові прокручуєш і може так пройти декілька рядочків".

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні Луцьк прощатиметься з загиблим біля Бахмута Героєм
Наступна новина Чоловік викрав з двору у Луцьку авто і скоїв на ньому ДТП. ФОТО
Останні новини
Схожі новини