Як доглядати за матовим склом: поради від волинської компанії «Атлант плюс»

Як доглядати за матовим склом: поради від волинської компанії «Атлант плюс»

Матове скло особливе тим, що завдяки непрозорості дозволяє «приховати», що відбувається в кімнаті чи душовій кабінці, але разом з тим пропускає сонячні промені та дозволяє наповнити оселю світлом.

Його можна побачити не лише у вікнах та дверях, його використовують у світильниках, поличках та журнальних столиках, для створення веранд, скляних стель, кухонних фартуків і перегородок.

Завдяки спеціальній технології виготовлення його поверхня шорстка, часто складається із візерунків, тож вимити звідти бруд важче.

Компанія «Атлант плюс» поділилась десятьма секретами догляду за матовим склом, щоб зробити його поверхню чистою і красивою, не зіпсувавши її.

Офіс «Атлант плюс» у Луцьку

1. Якщо це забруднення незначне, то варто спробувати водний розчин з додаванням оцту. Якщо ж жирні плями, то рекомендують використовувати водний розчин, яким чистять склади фабричного виготовлення. Правда, перед застосуванням засобу краще рясно змочити скляну поверхню водою.

2. Засохлі плями найбільш добре піддаються чищенню парою. Для цього можна використовувати парові прилади, які мають режим безперервного всмоктування.

3. Забруднення кавою, клеєм можна видалити за допомогою спирту чи ацетону.

4. Користуватися будь-якими мийними засобами, які містять кислоту, луг, а також органічні розчинники – аміак або бензин – ні в якому разі не можна.

5. Не варто використовувати для чищення забруднень металеві предмети та абразивні миючі засоби, вони зіпсують матове скло.

6. Технологія миття матового скла починається з вибору ганчірки, найкраще сюди підходить мікрофібра або замш. Поверхню скла потрібно обробити миючим, пізніше акуратно протерти ганчіркою. 

7. Особливість догляду за матовим склом полягає в тому, щоб правильно його витерти, повністю прибравши вологу. Відмивати бруд треба звичайним миючим засобом для скла.

8. Для серйозних забруднень можна використовувати також нашатирний спирт. Регулярний догляд за матовим склом дозволяє обійтися і без використання нашатирного спирту. Можна протирати скло сухою мікрофіброю, можна вологою — результат в будь-якому випадку відмінний. Вона повністю видаляє вологу і не залишає ніяких розводів. Після прибирання мікрофібру потрібно випрати, після чого її знову можна використовувати як нову. Матеріал дуже зносостійкий, вистачає такої ганчірочки надовго.

8. Хороший спосіб для миття матового скла — це використання розчину на основі крейди. Для цього необхідно розвести у склянці води кілька столових ложок дрібно покришеної крейди. Потім тканиною, змоченою в цьому розчині, з обох сторін протерти скло. Як тільки воно висохне, зім’ятим газетним папером треба видалити залишки. Можна замість газет скористатися сухою ганчірочкою.

9. Для матового скла дуже добре підходить миття оцтовим розчином. Оцет розводять у гарячій воді, змочують у ньому ганчірку та очищають скло. Опісля поверхню протирають сухою мікрофіброю.

До слова, придбавши енергозберігаючі вікна від компанії «Атлант плюс», можна отримати компенсацію за покупку завдяки програмі IQ energy від Європейського банку регіонального розвитку.


Адреса офісу компанії «Атлант плюс» у Луцьку: просп. Соборності, 1в. 

Телефон: (067) 361-66-30

www: http://atlantplus.com.ua

e-mail: [email protected]

«Атлант плюс» у соцмережах:

instagram.com/atlantpluss

facebook.com/infoatlantplus


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку стартувало унікальне реаліті-шоу
Наступна новина На Волині під час купання потонув чоловік
Останні новини
Схожі новини