Волинські туристи-лижники виграли кубок України. ФОТО

Волинські туристи-лижники виграли кубок України. ФОТО

Волинські туристи-лижники виграли Кубок України та посіли ІІ місце на Чемпіонаті України з лижного туризму.

1-5 лютого 2018 року в с. Буковець Івано-Франківської області відбулися Кубок України серед дорослих та Чемпіонат України серед юнаків з лижного туризму, організований Міністерством молоді та спорту України, Федерацією спортивного туризму України та державним центром туризму і краєзнавства Міністерства освіти і науки України. 

Про це повідомляє прес-служба ЦТСЕ. 

У змаганнях взяли участь 15 команд з різних територій України. Волинь представила три команди: дві юніорські – вихованці обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, у складі яких виступали: Максим Патута, сестри Софія та Наталія Варинюки, Анастасія Батко, Сергій Слонюк, Максим Дармовіс, Роман Стичинець та Діана Єфімова та одну дорослу команду.

Серед дорослих виступали: інструктор обласного Центру туризму, майстер спорту України Олександр Оришко, вихованці Центу туризму минулих років Тетяна Гись, Андрій Марчук, Олександр Романчук та вчитель ЗОШ І-ІІ ст. с.Промінь Луцького району Володимир Казаков.

Змагання відбувались на трьох дистанціях – командна «Смуга перешкод», «Лижний маршрут» та естафета.

Новинкою цих змагань стало те, що вперше на Чемпіонаті з лижного туризму був запроваджений новий вид дистанції – естафета, – зазначив директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. - Мабуть тому, що школа лижного туризму в нашій області є однією з найсильніших в Україні, організацію проведення цього експериментального виду було доручено саме волинським спеціалістам.

Як зазначали учасники змагань дистанція була динамічною і досить цікавою, тому варто включати цей вид у такі змагання.

В загальному підсумку переможний Кубок України дістався дорослій команді Волині, в активі яких три перших місця на різних дистанціях. Юніорська збірна теж виступила досить вдало – у кожному виді була або переможцем або призером, що забезпечило їм ІІ місце на Чемпіонаті України з лижного туризму серед юнаків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оренда бордів: найкращі місця у Луцьку від Першого
Наступна новина Де у Луцьку облаштують місця для таксі
Останні новини
Схожі новини