Волинський драмтеатр готується відкрити новий сезон. Які прем’єри покажуть?

Волинський драмтеатр готується відкрити новий сезон. Які прем’єри покажуть?
Репетиція вистави (фото «Суспільного»)

У Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка до нового сезону готують дві прем’єри. Нині тривають репетиції. На великій сцені сезон стартує 26 вересня.

Про це розповів головний режисер Михайло Ілляшенко, повідомляє Суспільне.

«На малу сцену готуємо «Коханий нелюб» Ярослава Стельмаха, ми готові новими виставами відкрити новий сезон. Також відбуваються репетиції вистав репертуарних», – каже режисер.

Друга прем’єра – це вистава на камерній сцені «Фрекен Жулі» Августа Стріндберга. Її покажуть публіці 18 вересня. Зі слів директора Анатолія Гливи, в театрі будуть карантині обмеження.

«Продане місце, біля нього ніхто не може сидіти попереду, ззаду чи збоку. Тобто, матимемо приблизно 250 місць. Хоча за правилами може бути із 781 місця половина – 400. Утім продаватимемо так, як від нас вимагають», – каже директор театру.

Народний артист України Олександр Якимчук каже, що в новому сезоні намагатиметься налагодити емоційний контакт з глядачами.

«Пів року без сцени, без глядача – дуже важко, я зустрічаю свій театральний сезон, ніби усе забув. Є острах і радість, як глядач нас сприйме чи прийде – усе це хвилювання. Сподіваюся, що наша любов взаємна і ми обов'язково зустрінемося в цьому залі», – каже актор.

Минулий театральний сезон був зупинений через карантин 12 березня. Якщо Луцьк потрапить у «червону зону» епідемічної небезпеки, вистави заборонять, розповідає директор Анатолій Глива. Їх переноситимуть на пізніші дати, гроші за витки будуть повертати.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Склали рейтинг небанальних і маловідомих місць Луцька
Наступна новина Тренуватися 45 хвилин - ефективно: фітнес-клуб hiitworks
Останні новини
Схожі новини