Волинський лікар поділився родинною історією і поскаржився на «спеціалістів»-критиків вакцинації

Волинський лікар поділився родинною історією і поскаржився на «спеціалістів»-критиків вакцинації
Фото з Фейсбук-профілю

Відомий лікар-пульмонолог Олег Яковенко, котрий першим серед волинян отримав щеплення від Covid-19, розмістив на своїй Фейсбук-сторінці емоційний пост, в якому на прикладі своєї родини розповів про шкоду огульної критики вакцинації

«Мій дідусь, - пише лікар, - якому виповнилось 93 роки та моя бабуля, якій 85 років. Живуть у Вінниці, живуть разом уже 68 років. Слава Богу, вони ще не відчули на собі, що таке COVID-19, так як дотримуються всіх правил карантину. Перший раз за останній рік пандемії я побачив їх наживо, тішуся, що вони живі і дуже хочу, щоб вони ще довго були поряд із нами! На жаль, ці дві рідні для мене людини у великій групі ризику по COVID-19, тому їм в першу чергу потрібна вакцинація! Дідусь не проти, а бабуля боїться та не хоче вакцинуватись, дякуючи окремим «спеціалістам» які лякають та демотивують таких як вона з різних телеканалів!»

Олег Яковенко нагадав, що за минулий рік до нього у відділення (інфекційне відділення в тимч. інфекційному госпіталі при Волинській обласній клінічній лікарні – ред.)  поступило 724 хворих з COVID-19, смертність склала 9,6%, середній вік померлих був 69 років.

«Ця біда продовжується і в цьому році, – констатує пульмонолог, - ми також вже маємо пацієнтів яких не змогли врятувати!»


На переконання Олега Яковенка, - «є два дієвих шляхи подолання пандемії COVID-19  - це карантинні заходи та вакцинація.» Лікар підкрелює, що іншої альтернативної вакцини, аніж та, що наразі отримана медиками, поки немає, тому, на його думку, «треба оперативно проводити вакцинальну кампанію, адже часу немає!» 
«25 лютого 2021, – продовжує Олег Яковенко, - я одним з перших зробив щеплення проти інфекції SarsCov2, щоб особисто на собі оцінити безпеку та ефективність вакцини яку ми отримали. Після щеплення почуваюсь добре, загальний стан задовільний, проте на наступний день після маніпуляції відчував незначний біль при пальпації в місці ін’єкції, було незначне відчуття жару та втоми, коли був в зоні з хворими, можливо, це просто перевтома і можливо це просто співпало в часі! В цілому ніяких ускладнень та серйозних небажаних явищ не було та немає, все добре!»
Медик завершує свій пост закликом отримувати щеплення та вакцинувати своїх рідних. 
«Це безпечно, – переконує Олег Яковенко, - та значно дешевше, ніж лікувати важкий COVID-19, від якого можна померти! Життя дорогоцінна річ, яку не варто розмінювати на ведмежу послугу тих «спеціалістів», хто безвідповідально відмовляє вас від вакцинації! Альтернативи немає!»

Читайте також:
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як триває вакцинація від COVID-19 - інформує МОЗ
Наступна новина Четверо волинян отруїлися чадним газом. Двоє дітей - в реанімації
Останні новини
Схожі новини