На Волині покарали працівника ВЛК, який вимагав $6 тис у хворого бійця ЗСУ

На Волині покарали працівника ВЛК, який вимагав $6 тис у хворого бійця ЗСУ

Луцький міськрайонний суд виніс вирок чоловікові за зловживання впливом. Він вимагав у хворого військовослужбовця 6000 доларів за визнання його непридатним для служби в ЗСУ

Про це йдеться у вироку, передає "Еспресо.Захід". 

Так, згідно з матеріалами справи, з 4 квітня по 29 червня 2023 року потерпілий проходив лікування у Волинській обласній психіатричній лікарні м. Луцька. На позаштатній комісії лікарі вирішили, що за станом здоров’я старший солдат, у якого були проблеми з хребтом, потребує стаціонарного лікування та реабілітації у неврологічному відділенні центральної районної лікарні. У той же день співмешканці військового зателефонував чоловік, який представився представником членкині ВЛК, і за 6000 доларів запропонував повпливати на її рішення щодо визнання військовослужбовця непридатним для служби в ЗСУ з подальшим виключенням з військового обліку. Жінка погодилась.

Обвинувачений є уродженцем Коломиї на Франківщині, ніде не працює, учасник бойових дій, має інвалідність III групи. Він отримував неправомірну вигоду частинами, а також посприяв тому, аби старшого солдата все ж визнали обмежено придатним і перевели на службу в підрозділи тилового забезпечення. 

Суд визнав чоловіка винним в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 ККУ. Чоловікові призначили штраф – 144 500 грн. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обірвалося життя воїна з Волині Сергія Мухи
Наступна новина Волинські патрульні знайшли наркотики у пасажира автівки
Останні новини
Схожі новини